реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Великий бізнес чекають зміни

Спростити та удосконалити систему оподаткування у цілому - головна ідея Податкового кодексу

Одним з головних завдань при створенні Податкового кодексу стало акумулювання найкращих ідей оподаткування, синтез світової та вітчизняної податкової практики і всього, що сьогодні позитивно сприймається суспільством та бізнесом.

з багатьох складових шукається компроміс. Наразі у комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики за участю Міністерства фінансів, профільних об'єднань, громадських організацій, народних депутатів ведеться спільна робота з розробки та впровадження норм, що стануть основою для виховання добросовісного платника податків. Цей конструктивний діалог направлений на підтримку Податкового кодексу усіма народними депутатами та його успішне прийняття в парламенті у другому читанні.

Сутність питання полягає у спрощенні ведення витрат та податкового обліку.

Податкова система повинна виконувати не лише фіскальну функцію з наповнення бюджету, а також регулюючу функцію. Світовою спільнотою було визнано, що податковий регулятор є найефективнішим. Це стосується, перш за все, фінансового сектора, податкових канікул, які дають можливість підприємствам, що направляють прибуток на інноваційно-інвестиційні проекти, проекти розвитку, звільняти частину коштів від сплати податків.
Зміни чекають і великий бізнес. Зокрема, поступове зменшення податку на прибуток з 25% до 17. Зниження ставки ПДВ - з 20 до 17% протягом трьох років. Податкові пільги тим, хто вкладає кошти в модернізацію виробництва і енергоємні технології. У той же час - більше ніж у 2 рази збільшується податок за забруднення довкілля.

Відділ масово – роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:бізнес, Податковий кодекс, податок на прибуток


Читайте також



Коментарі (0)
avatar