реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

"Велика двадцятка" чи велика чернігівська булька?

"Зібрати всіх впливових людей Чернігова в одному місці і в один час для вироблення конкретних механізмів розв’язання найболючіших проблем нашого міста – таку амбітну мету проголосили ініціатори проведення в Чернігові Першої всеукраїнської зустрічі Великої Чернігівської Двадцятки (Gcn 20). Зібрати «батьків міста» запропонували відомий в місті діяч, екс-секретар Чернігівської міської ради Віталій Голець в партнерстві з Об’єднанням «Громадська Думка». Вони спільно підписали відкрите звернення до впливових чернігівців, в якому закликали «батьків міста» зібратися для обговорення найважливіших питань соціально-економічного розвитку Чернігова".

Це цитата з прес-релізу, що надійшов на адресу "Сіверщини". Саме з великої думки, всупереч нормам української мови, подано навіть назву громадської організації -- "Об"єднання". Ну, і звісно, іноземщину теж додали для солідності -- Gcn. Відчувається, що В.Голець -- колишній секретар міськради, соратник сумновідомого Миколи Рудьковського, побував "за гряницею"...

"До самої ж двадцятки найвпливовіших чернігівців увійшли люди, від яких реально залежить розвиток нашого рідного міста, які насправді можуть носити почесне звання «батьків міста»: голови обласної ради та державної адміністрації, мер Чернігова, керівники та куратори найбільших в місті партійних організацій, глави громадських та релігійних об’єднань. Серед запрошених і наші земляки - Президент України Леонід Кучма та екс-спікер парламенту Іван Плющ", -- йдеться далі в прес-релізі.

Але з якого дива у число впливових чернігівців потрапив, скажімо, Віктор Сєхін, про якого в Чернігові чули одиниці? Можливо, він і впливовий -- але так, що широкій грмоадськості про цього діяча невідомо. Певно, відомо діячам "Громадської думки" -- на чиєму возі їдеш, того й пісню співай? Воно, звичайно, -- утримати фінансово так звану громадську організацію (бо справді громадською вона ніколи не була) не просто: і на біл-борди гроші треба, і на телевізійну рекламу... Тож дійсно утримувач такого затратного проекту має право зватися впливовим. але у межах своєї бізнес-структури, частиною якої є і "Громадська думка".

Для уявлення ідеї пропонуємо читачам самим оцінити впливовість людей, запропонованих до "великої чернігівської двадцятки" Нью-Васюків: архієпископ Амвросій УПЦ Московського патріархату, Атрошенко Владислав -- колишній голова обласної держадміністрації,(чому тоді забули Миколу Бутка і Валентина Мельничука?), нині -- керівник "Хліба Києва", Дубіль Валерій -- народний депутат від БЮТ, Городній Максим -- керівник "Облтеплокомуненерго", депутат міської ради від "Нашої України", єпископ Іларіон УПЦ Київського патріархату, Лещенко Володимир -- невже таким впливовим є обласний лідер комуністів?, Косих Віталій -- колишній міський голова (а де інші?), Кучма Леонід -- екс-Президент України, Маньковський Григорій -- народний депутат від партії регіонів, керівник обласної парторганізації ПР, Михайлик Олександр -- начальник обласної міліції, Обушний Олег -- заступник голови обласної ради, Плющ Іван -- народний депутат від "Нашої України", Прутнік Едуард -- народний депутат від Партії регіонів, Романова Наталія -- голова обласної ради, Рудьковський Микола -- ну, давно цього щастя не бачили!, Сєхін Віктор, Соколов Олександр -- для солідності включили, бо нікуди діватися від діючого міського голови, Ткаченко Віктор -- голова Чернігівського земляцтва у Києві, Шиянов Борис -- народний депутат від БЮТ, стра-а-шно впливовий у Чернігові. А куди поділи ще одного нардепа-бютівця Олега Ляшка?, Хоменко Володимир -- поки що діючий голова обласної державної адміністрації, що символічно замикає список.

Безперечно, у списку більшість людей -- поважні і серйозні. Але для чого їм збиратися? Яку таку програму обговорювати? Можливо, програму піару "Громадської думки"? Або, можливо, тему -- як бізнес-структурі гіпермаркету "Вєна"чи "Артерія" взяти владу в Чернігові?

Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:Іван Плющ, велика двадцятка, Олександр Соколов, громадська думка, вена, Чернігів, Леонід КУЧМА


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Дивовижні й не завжди зрозумілі діла Твої, Господи...
avatar
2
"Громадська думка" та "Рада" - це назви українофільських газет, які на початку ХХ століття у Києві видавалися на кошти одного з найславетніших українських меценатів і патріотів Євгена Чикаленка (1869 - 1929рр.).
Саме йому належить вислів, що Україну треба любити до глибини власної кишені.
Тож крадіжка назви газети бізнесгрупою "Вєна" є символічною.
Нехай би й називали свою структуру - "Общественноє мнєніє" і не ганьбили пам"ять українських патріотів.
ВТ "Просвіта" повинна нагадати самозванцям чию назву вони вкрали.
avatar