реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Велика чернігівська булька “двадцятки”

В Чернігові пройшло зібрання так званої “Великої чернігівської двадцятки”. Ідея ця виглядає начебто привабливою: гуртувати відомих людей міста, уродженців краю на вирішення актуальних проблем обласного центру.

Та все це дуже схоже на черговий піар-проект під місцеві вибори. Насамперед, тим, що це чергова затія галасливої організації “Громадська думка”. А за нею, і цього ніхто й не приховує, стоїть відомий торговельний бізнес “Вена”. В самому стремлінні бізнесу йти у владу теж нема нічого крамольного, аби лиш з благими цілями. Але поки що методи політичного піару, які ми бачимо, починають уже викликати роздратування.

“Громадська думка” нарешті відкрито заявила про стремління йти у владу, тобто брати участь у міських виборах Навіть кинула заклик гуртуватися довкола неї достойним кандидатам у депутати. Що ж, на здоровя. Але самопіар “ГД” вже зашкалює. Причому, все йде у вигляді добрих справ для городян. Це і медичні огляди населення, і футбольний турнір на першість міста, і акція “Чернігіва має таланти”. Це і пропихання, в прямому сенсі, тобто в поштові скриньки городян, своєї безкоштовної газети “Еспрессо” з безугавною похвалою самих себе. Нарешті, недавній скандальний проект зі спробою проштовхнути встановлення в історичному центрі Чернігова так званий символ міста — статую Симаргла. Саме там і саме таку, як хотілося б “Громадській думці”.

Чимось схожий на Симаргла і ось цей проект “двадцятки”. Хто, яким чином визначав цей перелік, цю двадцятку? Очевидно, сама “ГД”. Склад її теж доволі дивний. Тут чимало чиновників не лише кучмівських часів, а навіть комуністичних. Зате поза двадцяткою опинилося чимало відомих представників бізнесу, політичних, громадських діячів міста. Так що при бажання можна було б скласти ще з десяток подібних двадцяток.

Взагалі все це дуже нагадує подібну затію осені 2008-го року. пишно названу Всесвітнім форумом чернігівців. З типи ж самими пустопорожніми обіцянками ощасливити місто і його мешканців. А організувала ту затію ще одна подібна громадська організація —“За Чернігів”, яку придумав і очолював бізнесмен Олексій Савченко. Що з цього вийшло — відомо. Чи не буде так і з цією двадцяткою?. При тому, що . безумовно, треба гуртувати відомих людей. Але не задля того, аби лиш пробратися у владу, а задля дійсної допомоги місту і людям.

Петро АНТОНЕНКО.




Теги:громадська думка, підготовка до виборів, Голець, Чернігів, вена


Читайте також



Коментарі (0)
avatar