реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Варимо варення з вишень

Як буде смачно взимку поласувати власноруч приготованим делікатесом! Варто лише не полінуватися влітку!

Варення з вишень (1-й варіант)

Потрібні: 1 кг вишні, 1-- 1,5 кг цукру, 200 мл води.
Варення можна варити з кісточками або без них. Завважте, що варення без кісточок вважається більш якісним.
Тож після видалення кісточок вишню шарами пересипати цукром, залишити на 2-3 години, після чого варити на повільному вогні до готовності.
Ягоди можна залити гарячим сиропом і в такому вигляді залишити на 3-4 години. Після цього варити до готовності на повільному вогні.
Готове варення покласти в банки і закатати їх кришками.

Варення з вишень (2-й варіант)

Потрібно: 1 кг вишень, 1,5 кг цукру 100 мл води.

Вишні перебрати, промити в холодній воді, зачекати, поки вода стече, повиймати кісточки. У таз з вишнями насипати цукру, влити воду, все акуратно перемішати дерев’яною лопаточкою. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варення зняти з вогню, дати охолонути, знову поставити на вогонь і варити до готовності.

Коли варення буде готове, розкласти його по банках і закатати кришками.




Теги:варення з вишень



Коментарі (0)
avatar