реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Варені яйця: не все так просто…

А й справді, чи знаєте ви, що варити яйця треба вміти? Подаємо кілька порад господиням (або й господарям) щодо приготування яєць: варених, смажених – ну, хто які полюбляє...

* Під час варіння яйце не лопне, якщо тупи кінець проколоти голкою.
* Надтріснуте яйце треба покласти в друшляк і трохи потримати над парою. Білок затвердіє і яйце можна доварювати у воді.
* Яйце круте варять 8-10 хв, некруте - 4-5 або 2,5-3 хв.
* Тривалість варіння засікають з моменту закипання води.
* Шоб яйце не тріснуло при варінні, воду соялть або на дно посуду, в яко мц варять, кладуть малц тарілку.
* Щоб зварити дієтичне яйце, воду доводять до кипіння, знімають з вогню, кладуть яйце і щільно закривають посуд.
* Для того, щоб варене яйце добре очищалося, його після варіння опусають у холодну воду.
* Яйце, яке лопнуло найкраще чистити під стуменем води.
* Чищені варені яйця краще зберігати у солоній воді у прохолодному місці.
* Яйце, зварене на круто, їдять неіржавіючою ложкою. Срібна ложечка почорніє.
* Гусячі та качачі яйця часто містять шкідливі організми, тому їх потрібно варити не менше як 10 хв.
* Щоб відрізнити варене яйце від сирого, слід надати йому обертового руху на рівній поверхні (стіл, дошка). Варене яйце обертається довго, а сире - відразу зупиняється.
*Для збивання яйць слді користуватися фарфоровим, фаянсовим посудом або емальованим без ушкоджень. Перед збивання білок слід охолодити (білок старих яєць погано збивається).
* Коли білки погано збиваються, слід додати кілька крапель лимонної кислоти або дрібку солі, щоб поліпшити структуру піни і запобігти зсіданню збитих білків. Під кінець збивання додаюь цукрову пудру.
*Жовтки яєць довше збережуться, якщо їх покласти у холодну воду.
* Яєшню смажать на малому вогню. Чисту сковороду перед смаження добре нагрівають і протирають (не миють!) водою.
*Омлет буде ніжним, якщо в нього додати невелику кількість молока або води (на 4 яйця 4 ложки рідини), а потім цю суміш вилити в розігрітий жир і підсмажити. Жиру треба класти небагато, тому що сам жовток містить жир.

Фаршировані яйця

Склад:
• йця 10 шт
• цибуля 3 шт
• олія 10 г
• сіль, чорний перець за смаком

Простий рецепт смачної закуски:
Щоб приготувати фаршировані яйця — варимо вкруту 10 яєць. Дрібно нарізуємо цибулю, на розігріту пательню наливаємо олію і смажимо цибулю до темно-золотого кольору. Підсмажену цибулю разом із олією складаємо у глибоку миску. Чистимо зварені яйця (акуратно, щоб красиві були:), розрізаємо кожне яйце навпіл. Зварений жовток складаємо у миску з цибулею, половинки яєць викладаємо на велику тарілку. Перемішуємо жовтки з цибулею у однорідну масу (найкраще м'яти виделкою), додавши сіль і чорний перець. Вилкою акуратно накладаємо отриману масу у половинки яєць (з вершечком). На заповнені половинки витискаємо майонез, який розмазуємо по усій поверхні. Фаршировані яйця можна прикрасити зеленню і помідорами.
Смачного!




Теги:страви з яєць, поради про яйця, закуска


Читайте також



Коментарі (0)
avatar