реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Валентин Наливайченко: всі пропозиції, які надходять з-за кордону, потрібно оцінювати лише з позиції українських інтересів

Координатор громадської ініціативи «Оновлення країни», голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко прокоментував для газети «День» публікацію статті російського прем’єр-міністра Володимира Путіна про перспективи Євразійського Союзу.

Будь-яку зовнішньополітичну концепцію, яку пропонують ззовні, нам треба оцінювати лише з позиції українських інтересів. Українським інтересам суперечать обмеження суверенітету нашої держави та поява неконтрольованих наднаціональних (а насправді — ненаціональних) органів.

Суперечить українським інтересам все, що обмежує свободу і права громадянина, перешкоджає вільному економічному розвитку, зазіхає на приватну власність і перешкоджає чесній конкуренції.

За 20 років у нашій країні прижився тип політика, який постійно грається «в піддавки» з Кремлем, який у тій чи іншій формі відволікає нас від магістрального шляху до об’єднаного європейського простору демократичних принципів та економічних переваг.

Ринок Європейського Союзу — це ринок півмільярда людей планети, які живуть в достатку, це ринок передових технологій, найбільших у світі внутрішніх інвестицій і стабільних економічних стандартів, які стимулюють конкуренцію і прогрес.

Ринок «євразійського простору» — це примара, його не існує. Бо на його місці — майже сто мільйонів населення, переважна більшість якого перебуває за межею бідності, із застарілою інфраструктурою радянського типу, тотальною корупцією, несправедливим судочинством і авторитарними стандартами, за якими «сильніший керує всім та всіма».

Під час нещодавньої економічної кризи поведінка обох «економічних моделей» була дуже характерною. У той час, коли країни-члени ЄС увійшли до єдиної спілки, щоб врятувати Грецію, Росія висунула ультимативні умови забрати ГТС у Білорусі.

Як і для України, так і для Росії лише послідовний рух до непорушних демократичних стандартів управління державною і життя суспільства, до свободи особистості й захисту громадянських прав, до справедливого судочинства, до прозорих і вільних правил економічного життя є безальтернативною формулою національного, політичного та економічного відродження і оновлення.

Разом з моїми однодумцями я пропоную і підтримую доктрину українського світу. Це означає інтеграцію до європейського простору. Це означає докорінне оновлення життя в нашій країні. Це означає встановлення економічних правил, за допомогою яких буде створено робочі місця, підтримати малий і середній бізнес, залучити зовнішні і внутрішні інвестиції, не боячись корупції. Це означає повну реформу медичної галузі й соціальної сфери, щоб до людей ставилися не як до бидла, а як до головної цінності держави. Це означає очищення України від всього совкового мотлоху, який через нестачу волі не вдалося відкинути нашим попереднім лідерам. Це і означає український світ, який завжди стоятиме проти будь-яких неоімперських концепцій.





Коментарі (0)
avatar