реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Вакцини тестуватимуть на українцях. Уряд дозволив

Кабінет міністрів прийняв постанову, якою розраховує поліпшити якість вакцин, які застосовуються в Україні. Документом також дозволяються клінічні дослідження імунобіопрепаратів в лікарнях за добровільною згодою пацієнтів.

Раніше такі препарати могли проходити тільки "польові дослідження", які полягали у вивченні наслідків їх застосування, пише "Комерсант-Україна". Як пояснила директор Центру імунобіологічних препаратів при МОЗ Ганна Мойсєєва, більшість вакцин, які застосовуються в Україні, - імпортного виробництва.

За її словами, вони будуть тестуватися на пацієнтах тільки якщо вже пройшли перевірку в країні виробника, і якщо доведено їх безпечність та ефективність.

Пропозиція взяти участь у дослідженні вакцин пацієнти будуть отримувати від лікарів у поліклініках разом з інформаційною угодою, де будуть описані ризики й переваги такого співробітництва.

"Дослідження повністю страхується міністерством на предмет ризиків. За участь у ньому не передбачено матеріальної компенсації. Переваги для пацієнта - захист від інфекцій, вакцинація проти яких не є обов'язковою, і, щоб її отримати, потрібно заплатити. Щеплення від грипу, наприклад", - розповіла Моісеєва.

Відзначимо, що 26 серпня французьке Агентство з санітарного контролю за лікарськими препаратами (AFSSAPS) повідомило про 22 зареєстровані у Європі випадки захворювання синдромом нарколепсії-катаплексіі у людей, які зазнали вакцинації від "свинячого "грипу.

21 випадок був зафіксований після щеплення вакциною Pandemrix фірми GSK, і ще один - після вакцини Panenza фірми Sanofi.

Джерело: The Epoch Time Україна




Теги:інфекція, тестування вакцини, вакцина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar