реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

В Україні народжується нова потужна опозиція

Рішучість зібрати поки що розрізнену опозицію в єдину потужну, дієву партію 22 січня продемонстрував лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк на мітингу в Києві, присвяченому Дню Соборності України.

Минулої суботи, у День Соборності України, «Фронт Змін» провів символічну акцію «Ми – єдиний народ». Учасники акції в Києві склали з різнокольорових пазлів величезну карту України площею 160 квадратних метрів. Карта 10 на 16 метрів була навіть зафіксована як всеукраїнський рекорд і буде внесена в наступний випуск Книги рекордів України як найбільша карта і як найбільша одночасна акція, адже символічні карти в День Соборності збирали у всіх регіонах України.
За допомогою телемостів між Києвом, Львовом та Луганськом учасники акції висловили переконання, що нікому не вдасться роз’єднати український народ.
На мітингу опозиції лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк, звертаючись до влади, заявив: « Не треба на словах об’єднувати Україну. Вона об’єднана. Ви її не розділяйте. І не вам говорити про те, як її об’єднувати. І у Львові, й у Луганську – ми всі українці. Можливо, ми розмовляємо різними мовами, ходимо до різних церков, але ми всі українці!» - сказав Арсеній Яценюк.
22 січня стали помітні перші ознаки гуртування опозиції навколо «Фронту Змін». На мітингу цієї партії були присутні й виступили голова партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко, голова парламентської фракції «Наша Україна – Народна Самооборона» Микола Мартиненко, голова Української республіканської партії «Собор» Анатолій Матвієнко.
З-поміж інших провідних українських політиків на мітингу журналісти побачили голову ради Національного банку України Петра Порошенка, народного депутата Ярослава Кендзьора та інших відомих політиків.
Раніше преса повідомляла, що лідери партій «Фронт змін», «Громадянська позиція», Європейська партія України й «Собор» зайнялися складанням статуту нової партії. Проте у самому «Фронті Змін», навколо якого хочуть об’єднатися інші політичні партії, поки що утримуються від розлогих коментарів із цього приводу.
«Раніше опозиція багато говорила, але мало робила, Ми врахували цей гіркий досвід наших попередників, тому сьогодні нічого не оголошуємо, бо не хочемо пустих заяв. Ми спочатку зробимо, а потім прокоментуємо. У нас - партія майбутнього, партія, яка прийшла в політику на десятиріччя. Ми - за дії», - зазначив лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк.
Лідер «Фронту Змін» також відповів на запитання журналістів, чому в день Соборності він не взяв участі в мітингу, організованому партією «Батьківщина» на Софійському майдані: «Фронт Змін» і «Батьківщина» - різні політичні сили, з різною ідеологією і підходами. Так, ми єдині в критиці влади, але різні в формуванні альтернативи цій владі. У нас не було шансу змінити країну, в них – був. Майбутнє не може об’єднуватися з минулим. Але попри ці відмінності «Фронт Змін» делегував своїх представників на Софійську площу. Вони до нас – ні».

Прес-служба "Фронту змін"




Теги:політика, Фронт змін, опозиція


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Ой, ну не смешите мои тапочки. Народжуется... Где, как? жалкие потуги это да. Брехуху юлю уже устали слушать, сеню не воспринимают всерьез, тягниегокуданибудь - кумир сопливых подростков, вызывает только брезгливость.
avatar
2
И я так думаю.
avatar
3
Це що -- реклама?
avatar
4
В цьому році 22 січня було ідеальною можливістю багатьом продемонструвати ХТО є ХТО!
Але в Крутах 29 січня їх буде на порядок менше.
В цьому вся ніцисть так званих українських політиків!
avatar