реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

В України є свої шпигуни!

Попри хронічні малоросійські плачі про слабу Україну, сусіди насправді думають інакше. Ось щойно Румунія засудила двох громадян, які працювали на користь України.

Як повідомляє Lenta.ru з посиланням на AFP, офіцер міністерства оборони Румунії Флорічел Акім і громадянин Болгарії Петро Зікулов були арештовані в березні 2009 року в Бухаресті за підозрою в передачі секретних документів за кордон.

За даними слідства, з 2002 по 2008 рік Акім передавав Зікулову папери, розголошення змісту яких могло поставити під удар безпеку Румунії. В обмін він отримував від 800 до 1000 євро.

Болгарин же передавав документи представникам України, заявила сторона обвинувачення. Суд Румунії засудив двох чоловік до 12,5 років в'язниці за шпигунство на користь України.

Навесні 2009 року шпигунський скандал погіршив відносини між Румунією і Україною. Тоді Бухарест вислав українського військового аташе, а президент Траян Бесеску скасував візит до Києва.

Українські ЗМІ повідомляли, що Київ вислав двох румунських дипломатів - військового аташе з питань оборони Філіпа Раду та секретаря генконсульства Румунії в Чернівцях Юстиніана Фокша.




Теги:Румунія, скандал дипломатичний, шпигуни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar