реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

В колодязях Талалаївського району пропала вода!

"Вода важливіша за газ!" --наголосив на зустрічі з лідером громадської ініціативи "Оновлення країни" Валентином Наливайченком голова Талалаївської районної ради Олег Василенко. Зустріч проходила за участю сільських голів, на території яких проводиться нафтовидобуток. І саме в цих селах у багатьох колодязях зникла вода.

Коли ми заїхали у село Болотницю і на подвір"ях селян Валентин Наливайченко заглядав у колодязі, то дна не було видно: вода пішла! Або ледь лишилася на дні і селяни черпають глиняну "кашу". Екологічне лихо вони пов"язують із видобутком нафти.

На нараді сільських голів Валентин Наливайченко запропонував першочерговим кроком проведення екологічної експертизи, яка би підтвердила чи спростувала таке припущення. А з висновками науковців сільським громадам можна йти у суди до "Укрнафти" для відшкодування збитків і оплати витрат на буріння скважин. Адже без води нема життя.

Наступний висновок лідера "Оновлення країни" -- необхідно законодавчо закріпити потребу перерахувань до сільських бюджетів видобувачами корисних копалин:" Сьогодні ви назвали свій район маленькою Швейцарією, бо такий же красивий. Але люди живуть там набагато краще ще й через те, що там 25 відсотків від платежів за користування надрами залишаються в місцевих бюджетах". У нас же, як наголосив голова Талалаївської районної ради О. Василенко, ніхто з нині діючих депутатів навіть не подав такого законопроекта у Верховну Раду. Чого вони тоді перед виборами їздять у район?

Громадська ініціатива "Оновлення країни" бере на себе організацію екологічної експертизи та юридичний супровід позовів, бо вода -- це більше, ніж серйозно. Серйозніше за політику.

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Детальнішу інформацію про екологічне лихо в Талалївському районі читайте у наступному числі газети "Сіверщина".




Теги:екологічне лихо, колодязі, Талалаївський район, Оновлення країни, Наливайченко, вода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar