реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Табачника -- до цюпи!

Заява міністра освіти щодо Голодомору прямо суперечить статті 2 Закону «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні», в якій визначено: «Публічне заперечення Голодомору 1932–1933 років в Україні визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним». Про це заявив координатор Громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентин Наливайченко. Оновлення країни

Він повідомив, що Громадська ініціатива «Оновлення країни» звернеться до Генеральної прокуратури України з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності міністра освіти і науки Дмитра Табачника за порушення Закону і заперечення встановленого українським судом факту, що Голодомор 1932-33 років був актом геноциду Українського народу.

«Оновлення країни» закликає народних депутатів України особливо від Донецької, Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей винести на розгляд Верховної ради постанову про усунення Табачника з посади міністра за порушення українського законодавства. У 1932-33 роках саме в цих регіонах масово вбивали голодом мільйони наших земляків та родичів, взявши голодні села в блокаду каральними загонами ҐПУ.

Наливайченко нагадав, що Український суд у січні 2010 року відповідно до статті 6 Конвенції ООН «Про запобігання злочинам геноциду та покарання за нього» визнав факт геноциду та назвав його організаторів, які з метою придушення національно-визвольного руху в Україні в період 1932-ЗЗр.р. умисно організували цей злочин.

Координатор «Оновлення країни» підкреслив: «Чиновники, які заперечують факт злочину, вчиняють протиправно і підпадають під юрисдикцію Міжнародного суду в Гаазі. Ті, хто заперечує, що в Україні у 32-33 роках минулого століття в оточенні збройних формувань від голоду загинули наші діди і прадіди, – покривають злочинців і виправдовують злочини проти людяності».




Теги:злочинці, Оновлення країни, Наливайченко, табачник, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar