реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

В храмах Чернігівщини молилися за жертв геноциду

З благословення єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона сьогодні в усіх храмах Київського патріархату на Чернігівщині поминали замучених голодом українців. Ініціатором виступив Український інститут національної пам"яті.
В кафедральному храмі святої великомучениці Катерини єпископ Іларіон відслужив заупокійну літію -- чорний хліб та свіча з чорною стрічкою нагадували про велику трагедію 1932 -- 1933 років, коли за планом Москви було винищено мільйони українців. Тільки тому, що вони українці, які не визнавали колгоспну більшовицьку систему.

У проповіді єпископ закликав наповнювати серця любов"ю і розумінням України:" Маємо плекати в собі солоність, бо, як каже Святе Письмо, що буде, коли сіль звітріє?!". Так владика дипломатично нагадав про нинішню владу, яка намагається переконати, що Голодомору -геноциду не було, а лиш просто голод...

В той час, коли українська церква поминала жертв Голодомору, московська церква зі свого намету з-під храму водила хресні ходи кругом Катерининської церкви, провокуючи українців на адекватну відповідь.




Теги:УПЦ МП, Катерининська церква, єпископ Іларіон, свіча памяті, Голодомор, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar