реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

В’їзд до столиці заблоковано

Як і з багатьох областей України, з Чернігівщини теж не змогли виїхати люди на акції протесту під стіни Верховної ради України. Блок Юлії Тимошенко проводив організований збір людей, що бажали 11 травня виїхати до Києва та заявити свою громадянську позицію щодо незгоди з діями чинної влади по здачі національних інтересів.
Проте 10 травня ввечері перевізники, яких завчасно було винайнято, подзвонили і повідомили, що відмовляються завтра виїжджати до Києва. Вони пояснили це тим, що їм «пригрозили» позбавленням ліцензії на перевезення.
Оперативно було знайдено інші автобуси, які все ж змогли приїхати зранку 11 травня для перевезення людей до міста Києва. Проте їм не дали виїхати. До місця збору приїхали 6 машин ДАІ та міліції. Люди у формі підійшли до водіїв автобусів, не пред’являючи документів, і відібрали у них технічні талони. Це супроводжувалося словесною забороною везти людей до Києва. Окрім того, представники ДАІ також зупиняли всі машини, що проїжджали поруч з місцем збору людей.
Як стало відомо, по трасі Чернігів – Київ лише у Чернігівській області знаходилося понад 10 постів ДАІ, що зупиняли та перевіряли автобуси та машини. Приводи зупинки були різні, проте швидше за все вони перевіряли графік їхнього маршруту.
Чернігівська обласна організація ВО «Батьківщина» повідомляє про неприпустимість порушення прав громадян та чинення силового незаконного тиску представниками влади. Те, що сталося 10-11 травня щодо заборони перевезення людей до Києва для участі у мирній акції протесту, є порушенням статті 39 Конституції України, яка каже, що громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації.
Силові органи такими діями нищать демократичні цінності Україні та висловлюють неповагу до народу України . Блок Юлії Тимошенко надасть адекватну відповідь та домагатиметься неповторення таких дій всіма законниим способами. До захисту прав громадян та українських національних інтересів БЮТ закликає всі опозиційні національні сили, громадські організації та громадян України.

Прес-служба БЮТ у Чернігівській області




Теги:Батькіщина, репресії, Київ, ДАІ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar