реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Парубій вимагає припинити перешкоджання даішників у виїзді підприємців на акції протесту

Народний депутат від «Нашої України» Андрій Парубій вимагає від Міністра внутрішніх справ розібратися з незаконним перешкоджанням працівниками ДАІ в ряді регіонів у виїзді підприємців до Києва для участі у всеукраїнській акції «Весняний марш протесту», проведення якої заплановане на 19 травня цього року в Києві. Про це йдеться у відповідному депутатському зверненні.

За інформацією, отриманою депутатом, зараз у різних регіонах держави працівники ДАІ «рекомендують» перевізникам відмовитися від участі в цій акції протесту, погрожуючи «позбавити підприємців ліцензії» та створити штучні «проблеми з ДАІ».

«Подібні дії міліції спрямовані на перешкоджання громадянам України реалізувати гарантоване ст. 39 Конституції України право проводити мирні збори, мітинги, походи і демонстрації», - наголошує Парубій.

Він вимагає від міністра провести ґрунтовну перевірку законності дій працівників ДАІ та покарати винних у перешкоджанні громадянам реалізовувати гарантовані Конституцією України права і свободи, а також вжити усіх можливих заходів для забезпечення безперешкодного проведення проведення всеукраїнської громадської акції «Весняний марш протесту».

Нагадаємо, 12 травня в Чернігові і 10 інших містах України відбулися мітинги на підтримку Всеукраїнської громадянської акції «Вперед». Мітингувальники протестують проти соціально-економічної політики уряду.
19 травня в Києві, біля Верховної Ради, заплановано проведення загального Весняного маршу протесту.

Голова Чернігівської профспілки підприємців Олена варнакові повідомляла про те, що адміністративний тиск здійснюється і на перевізників, які приєдналися до Всеукраїнської громадської акції «Вперед». Зокрема, в Києві, на станції метро «Чернігівська» була зупинена низка автобусів, висаджені пасажири, у водіїв забрали документи, телефони, до них не допускали адвокатів, навіть «Швидку допомогу» не хотіли допускати до людини, якій стало погано. Один з автобусів поставлено на штрафмайданчик. На сьогодні до прокуратури передано заяву про неправомірні дії міліції.

Подібна історія 28 квітня трапилася з активістами руху «Опір», які їхзали на акцію протесту до столиці, автобус яких у Кіптях на трасі Чернігів-Київ ДАІшники завернули назад.




Теги:опір, Парубій, Варнакова, ДАІ, репресії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar