реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

В Італії велосипеди популярніші за автомобілі

За 2011 рік велосипедів продали на 2 мільйони більше, ніж машин.

В Італії вперше за кілька десятиліть продаж велосипедів перевищив продаж автомобілів. І це зовсім не пропаганда здорового способу життя, повідомляє TCH.ua .

Так, за офіційними підрахунками майже 2 мільйони італійців пересіли на двоколісного коня за останній рік (1,75 млн велосипедів проти 1,748 млн автомобілів).

Причиною такого попиту експерти називають економічну кризу і зростання цін на паливо. Вартість пального тут досягла 2 євро за літр, найвищої позначки в Європі. Крім того, експерти підрахували, що експлуатація середнього автомобіля в Італії обходиться в 7000 євро на рік.

"Все більше і більше людей вирішують дістати свої старі велосипеди з гаражів або підвалів. Велосипеди прості у використанні, і коштують вони небагато. І на відстані п'яти кілометрів або менше вони часто швидші, ніж інші види транспорту", - зазначає представник промислових асоціацій Confindustria П'єтро Нігреллі.

Варто також зазначити, що у зв'язку зі зростанням продажів велосипедів автомобільна промисловість Італії переживає найбільшу кризу за десятиліття - продажі нових автомобілів у серпні знизилися на 20% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Відголос



Теги:велосипед, Італія, автомобіль, здоровий спосіб життя


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Літо майже весь рік, шикарні за нашими мірками дороги - авжеж, влосипеди. До того ж Італія там впоперек не ширша, ніж Чернігівщина.
avatar