реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Уже і в Ніжині є вулиця Левка Лук'яненка!

Сьогодні ніжинські депутати ухвалили рішення про перейменування 56 вулиць у процесі очищення від русифікації і радянського режиму.

Таким чином замість вулиці Пржевальського буде вулиця Левка Лук'яненка, замість Декабристів 0 Володимира Сосюри, Горького стала Ліцейською, а замість Пушкіна буде Миколи Лисенка. Аішли в небуття з топоніміки Ніжина і Попов, Лєрмонтов, Нахімов, Чайковський і Чернишевський. Їх замінили Іван Дзюба, Олександр Кониський, Леонід Каденюк та Олесь Гончар.

4 вулиці назвали на честь загиблих Героїв, які були родом з Ніжина… Це вулиці Олександра Бориса, Дмитра Крошки, Ігоря Козубенка, Олександра Яцика. 4 ніжинські вулиці носитимуть ім’я міст-побратимів Ніжина, які першими подали нам руку допомоги в кінці лютого та в березні, з перших днів повномасштабного вторгнення рашистів – Дембиця, Олькуш, Свідниця (Республіка Польща), Прейлі (Латвійська Республіка).

Будуть тепер на карті Ніжина і вулиці Просвіти, Ігоря Качуровського, Монастирська, Національної гвардії, Маріупольська, полковника Гуляницького, що бив москалів разом з гетьманом Виговським, котрий також уже є в переліку вулиць.



Теги:Левко Лук'яненко, перейменування вулиць, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar