реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Перейменування з колізіями

Розпочалося обговорення перейменування вул. Московської на вул. Пантелеймона Куліша (читай статтю "Пантелеймон Куліш: між Борзною і Ніжином").

Воно вийшло спонтанним під час чергового засідання міської архітектурно-містобудівної ради. На засідання прийшли громадяни, у яких були свої аргументи проти: адже попередні зміни в адресах їм обійшлися в копієчку. (Чомусь та ще й за теперішньої скрути! )

До того ж мешканців вулиці обурювало те, що назва вулиці Московська не підпадає під дію «закону про декомунізацію» — Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Довелося громадським активістам - ініціаторам перейменування Станіславу Прощенку і Миколі Шкурку роз'яснювати не тільки розбуреним громадянам, а й решті присутніх про засадничі положення Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», підписаним Президентом України Віктором Януковичем 2012 року, тобто задовго до кампаніії "декомунізації". Цей закон чітко визначив процедуру ухвалення такого рішення (громадські обговорення) та джерела фінансування заходів з перейменування (у даному випадку з місцевого бюджету). Тобто аж ніяк не з кишені громадян! А головне цьому має передувати потужна просвітницько-роз'яснювальна робота з національно-патріотичною складовою. Тим більше, що на державному рівні триває відзначення 200-річчя від дня народження нашого славного земляка, а пересічний ніжинець не скаже хто він - Пантелеймон Куліш.

Відсидітися не вийде!

Микола ШКУРКО



Теги:Ніжин, перейменування вулиць, Пантелеймон Куліш, Микола Шкурко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Стаття "Пантелеймон Куліш: між Борзною і Ніжином":
http://nizhen.com.ua/uploads/files/ukr_dim_96.pdf
avatar