реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Об'єднає свята Покрова?

Ініціатива Українського інституту національнлої пам'яті про перенесення свята Захисника Вітчизни з 23 лютого на 14 жовтня цілком доречна і Президент має її прийняти. Адже 23 лютого - це вигадана перемога (насправді - поразка) Красної Армії під Нарвою. До чого тут Україна?

А 14 жовтня - не тільки день Покрови Пресвятої Богородиці, який завжди шанувався запорізькими козаками, що на всіх січах ставили храм, присвяеній саме цьому святу. Але й день формування Української Повстанчої Армії. До речі, на відміну від закріплених радянсько- російською пропганадою уявлень, УПА сформована зовсім не в Галичині і зовсім не бандерівцями, а - на Волині і повстанцями, які уявлення зеленого не мали про жодного Бандеру.

Саме зараз час порвати всі ті ідеологічні пута- посторонки, якими тримає українців в голоблях Москви стара пропаганда і стара влада.

Також 14 жовтня - час єднання всіх козаків: і тих, які дійсно по-козацьки воюють з російськими окупантами, і тих, які тільки хизуються лампасами (котрих у козаків ніколи не було насправді), і тих, хто іронічно з лампасників посміхається, йменуючи себе козаками нереєстровими. Тобто час єднання українців навколо Президента, який очолює війну проти московського звироднілого агресора.

Критикувати главу держави треба, але не забуваймо козацьких і повстанських традицій - під час бою, військового походу всі слухалися вибраного отамана чи гетьмана безумовно. За непослух - кара на місці безжальна. Демократія під час війни - річ умовна. Тож і ми давайте не гратися у демократію, демократичнішу за козацьку - бо такої насправді бути не може. Демократія під час війни - то робота п'ятої колони.

Дмитро СТЕПОВИЙ



Теги:23 лютого, УПА, Покрова, демократія, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar