реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

УНП вимагає виключити з навчального процесу «радянський» підручник з історії України і звільнити його натхненника

Українська народна партія вимагає виключити з навчального процесу новий підручник з історії України для 11 класу, оскільки за наповненням та духом він є аналогом підручника історії УРСР. З цією заявою виступив член Правління, голова Чернігівської обласної організації УНП Володимир Ступак. Так політик відреагував на введення у затверджений Табачником підручник змін, які стосуються національного визвольного руху часів Другої світової війни.
«На двадцятому році незалежності України в українські школи повертається радянський підручник історії, у якому Друга світова війна звужується до Великої Вітчизняної і таким чином втрачає два роки (1939-1941), коли в ході німецько-польської та радянсько-польської війни загинули десятки тисяч українців, а із Західної України до Сибіру, Поволжя, Казахстану та на Північ, були вислані 10-20% населення (за різними підрахунками)», - наголошує Ступак.
Представник УНП також акцентує на тому, що «Табачник активно реанімує радянський стереотип про УПА, як антинародний рух націоналістів, оскільки у новому підручнику він подається як націоналістичний партизанський рух і протиставляється радянському партизанському руху». Ступак наголошує, що історична дійсність полягає в тому, що «народний партизанський рух Української Повстанської Армії, яка складалася з українців, росіян, євреїв, грузин і навіть поляків, боровся за незалежність України, за життя і свободу українців та інших народів. У той час, діяльність деяких радянських партизанських загонів, (наприклад партизанське об’єднання Олексія Федорова), дуже часто викликало зворотну реакцію, зокрема, репресії окупантів, які у відповідь спалювали цілі села і міста, такі як місто Корюківка на Чернігівщині».
З огляду на все це, представник УНП вимагає від Президента України звільнити Міністра освіти, або зізнатися у власному бажанні витіснити зі школи все українське і патріотичне.

Прес-служба УНП





Коментарі (4)
avatar
1
толку з того, що ви вимагаєте. тільки й можете, що з підворітень гавкати. Зробіть щось нарешті.
avatar
2
Хоча зауваження коментатором висловлено у некоректній формі, але відчувається за лаштунками змісту і раціональне, на яке мали б всі прогресивні інтелектуали відреагувати . Дійсно вже давно настав час не просто виголошувати голі риторичні фрази, на які той же самий Табачник і не реагує, а плює!? То чому б керівництву обласної організації УНП (голова Володимир Ступак ) не ініціювати у Чернігові зібрання форуму на захист українського у національній освіті з представників гуманітаріїв- професорсько-викладацького складу університетів, вчителів, працівників музеїв, архіву, різних інших установ і закладів, всіх здорових за духом людей, де б розглянути факти всього цього шабашу антиукраїнського у системі гуманітарної освіти України з винесенням відповідного вердикту на український загал!? Думайте! Слава Україні!
avatar
3
Для того щоб щось відбулося потрібно підготувати, як мінімум, громадську думку з цього питання, пани революціонери і круки
avatar
4
Тож і гасла з ґанку вранці не треба у порожнє від круків зоряне небо вигукувати, пане Сергію! А у нас, я думаю ти знаєш, треба і думку вивчити, і оргкомітет відповідний створити, і ініціативну групу визначити, і маленьке фінансування знайти, і інформаційний привід, і т. п.........Шукаймо!
avatar