реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Унікальний лікувальний центр

У Чернігові за підтримки Міністерства охорони здоров’я та обласної держадміністрації відкрито центр гемодіалізу «Фрезеніус», де лікуватимуть пацієнтів з хронічною хворобою нирок п’ятої стадії. В урочистостях взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, міський голова Олександр Соколов, Надзвичайний і Уповноважений посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот та інші гості.

Наше місто стало другим в Україні, де відтепер функціонуватиме центр гемодіалізу, побудований світовою компанією «Фрезеніус Медикал Кер» (торік ця компанія відкрила аналогічний центр у Черкасах).
Загалом в Україні нараховується 57 центрів гемодіалізу, одначе медичного закладу такого рівня, як у Чернігові і Черкасах, у нашій країні нині не існує. Наш центр навіть кращий, ніж у Черкасах, оскільки сучасні апарати, яким він оснащений, використовуються в Україні вперше. У 2008 році їх визнали найкращим інноваційним продуктом усієї німецької промисловості.

Центр «Фрезеніус» у Чернігові збудували за п’ять місяців будівельники ДП «УкрСівер Буд». На зведення об’єкта витрачено 33 мільйони гривень. Планова кількість місць —45, що дозволяє лікувати 255 пацієнтів.
Звернувшись до лікувальної установи, пацієнт проходить увесь комплекс процедур з обстеження, підготовки до отримання гемодіалізу та, власне, саму процедуру гемодіалізу з подальшим супроводженням пацієнта. Лікування хворі отримують безкоштовно і в повному обсязі за рахунок обласного бюджету.
Заміна ниркової терапії, до якої відноситься гемодіаліз, перитонеальний діаліз та трансплантацію нирки не лише зберігають життя пацієнтів з гострою та хронічною нирковою недостатністю, а й забезпечують їхню соціальну реабілітацію.

Нині в області живе більше 20700 людей з хронічними хворобами нирок. Лікування методом гемодіалізу потребують 143 важкохворі.

Весь персонал (від головного лікаря до прибиральниці), який працюватиме в центрі, вже пройшов спеціальне навчання.

Вже до кінця місяця центр розпочне прийом перших пацієнтів.

Віктор БЕРЕГОВИЙ




Теги:Нирки, гемодіаліз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar