реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Корюківські реформи в медицині

Про покусаних гадюками людей у корюківських лісах газети вже писали. А хто б міг подумати, що така небезпека може підстерігати і в лікувальному закладі? До одного з відділень Корюківської центральної райлікарні серед білого дня заповзла чорна гадюка. Вона не просто милувалася красотами закладу, а кинулася в атаку на медсестру. Добре, що поряд була санітарка, яка мала знаряддя праці — швабру.
Останній аргумент подіяв — атаку змії було успішно відбито. Гадину викинули на сміття.

Тепер корюківці радять медикам із метою боротьби з гадюками розвести їжаків. Бо саме вони є природними ворогами гадюк. Місця, де живуть їжаки, плазуни обповзають десятою дорогою. Отже, лікарні додалося проблем: запасатися протиотрутною сироваткою. Дехто іронізує, що корисно б збирати зміїну отруту для виготовлення ліків.

А тим часом від нашестя гадюк потерпають не лише медики. Можливо, через спекотне літо чи з якихось інших причин у навколишніх лісах та в хащах зелених насаджень дуже розплодилися гримучі змії. Отож відвідувачам лісів, збирачам грибів та ягід, лісозаготівельникам треба бути вкрай обережними. На всіх гадюк їжаків не вистачить.

Зате орендарів не бракує

Практика ж переконливо свідчить про те, що вільних площ у Корюківській центральній райлікарні — хоч греблю гати. За підрахунками депутатів міськради, майже два десятки кабінетів лікарня здає в оренду.

От тільки допитливі корюківці цікавляться, кому ті кабінети здають і які конкретні прибутки (чи збитки?) вони приносять установі? Чому така допитливість земляків? А через те, що Корюківська ЦРЛ є одним із претендентів на центр госпітального округу в рамках проведення так званих реформ. І чи просто буде позбутися орендарів, якщо виникне потреба повернення цих площ під лікувальні кабінети? Хоча, найімовірніше, такої необхідності й не буде. Українці ж уже переконалися, що оптимізація системи охорони здоров’я, освіти і т.д. — це звичайнісіньке скорочення ліжкомісць, лікарень, шкіл та ін. Тож ряди орендарів навряд чи зменшаться.

Гемодіаліз не потрібен

Жителі Корюківщини стривожені також тим, що в лікарні поступово демонтують обладнання у приміщенні, де проводились процедури пацієнтам, які страждають на ниркові хвороби і не можуть прожити без гемодіалізу. Чим викликана така реорганізація, незрозуміло. Можливо, теж у всьому винна оптимізація та реформи в системі охорони здоров’я? А як же тоді центр госпітального округу без центру гемодіалізу? Невже такі корюківські реформи на медичній платформі?

Валерій МАГУЛА

більше читайте в газеті "Сіверщина", передплата на яку приймається у всіх відділеннях пошти



Теги:гемодіаліз, реформа медицини, Корюківка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
ну так звісно, адже мета медреформи - закрити усі лікарні, залишити тільки Феофанію, щоб чиновникам було куди звертатись, а звичайним людям або помирай, або народними засобами лікуйся. одна надія на червоних залишилась, що добьються скасування цієї реформи, бо ж обіцяли восени продовжити боротьбу!
avatar