реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Унікальне видання з історії нашого краю

Центр громадських ініціатив "Інформаційне суспільство" спільно з Фондом Віталія Шевченка завершили виготовлення масового тиражу книжки Костянтина Самбурського "Щоденники. 1918-1928 рр. Гірка українська історія очима священика з Гужівки".

Над цим унікальним виданням протягом трьох років працював великий колектив дослідників, переважно ічнянців. Вартість проекту - понад 140 тис. гривень, більшість яких сплатив Фонд. Укладачі книжки В.Моренець і В.Шевченко планують провести презентацію книжки в Ічні, Гужівці, Качанівці, Безуглівці Ніжинського району (звідси родом К.Самбурський), Чернігові, Києві та інших населених пунктах.

Одночасно з основним тиражем книжки К.Самбурського надруковано і додатковий тираж, куди спрямовано кошти, стягнуті з газети "Ічнянська панорама" та її редактора М.Кожедуба за брехливі публікації проти активістів "Інформаційного суспільства" (як повідомлялося раніше, газета і її активісти М.Кожудеб та В.Баранов програли вже чотири суди, де йшлося про поширення цією газетою злісних наклепів). За ці кошти буде оплачено книжки для бібліотек кількох районів Чернігівщини.

ЦГІ "Інформаційне суспільство" цими днями разом з волонтерами доставило на Луганщину для бійців АТО гуманітарну допомогу: тепловізор, чотири планшети (завантажені корисною інформацією та творами української класичної літератури), стартові пакети мобільних операторів телефонічного звязку, кілька мобільних телефонів (зібраних від людей), продукти харчування та ін. Від "Інформаційного суспільства" вантаж супроводжував І.Неживий.

Вийшов друком настінний кольоровий фотокалендар "Ічнянщина" на 2016-2017 роки (близько 80 сюжетів). це перше видання такого типу про Ічнянський край. До кінця липня календар буде завезено на Ічнянщину.

Віталій Шевченко після заходів у Празі відбув до Вільнюса, де за участю "Інформаційного суспільства" формується чергова партія гуманітарної допомоги для Донбасу.

Підготував І.Неживий



Теги:спогади, Віталій ШЕВЧЕНКО, Ічня, українська церква, Гужівка, мемуари


Читайте також



Коментарі (0)
avatar