реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Українське підпілля: рух "Атеш"

Це військовий партизанський рух, який діє не лише на території України, але й Росії, зокрема агенти руху мобілізуються в армію РФ для підривної діяльності.

Створено його у вересні 2022 року українцями та кримськими татарами. Велика частина операцій руху зосереджена на півострові Крим. Крім насильницького спротиву, учасники руху активно ведуть пропагандистську діяльність та збирають інформацію про ворога.

Акції прямої дії у 2023 році:

- 10 лютого 2023 року "Атеш" заявив про відповідальність за підрив автомобіля, який призвів до загибелі двох російських солдатів і госпіталізації двох інших в окупованій Новій Каховці.

- 12 березня 2023 року Центр національного опору українських військових повідомив, що "Атеш" підірвав колію між Абрикосівкою і Раденськом, розташованими в Херсонській області України.

- 14 березня 2023 року представник "Атеш" заявив про те, що вбив заступника начальника військової адміністрації Нової Каховки внаслідок вибуху бомби.

- 27 квітня 2023 року члени групи заявили, що вбили двох російських солдатів у селі Великі Копані.

- 6 травня 2023 року партизанська організація взяла на себе відповідальність за замах на Захара Прилєпіна.
Крім того, агенти слідкують за переміщенням російських військових, виявляють їхні штаби та склади, ведуть підривну діяльність в структурах армії РФ на території Росії. До прикладу, 14 грудня “Атеш” повідомив про рейд на військову частину Росгвардії у Москві. Знайдену ними інформацію вже передали на опрацювання українцям.

19 грудня агенти здобули секретну інформацію про провал у виробництві ракет Х-32.

20 грудня у русі заявили про розвідку на Тульському збройному заводі, аби здобути цінні документи та знизити воєнний потенціал ворога.

Загалом у телеграм-каналі руху чи не щодня повідомляють та звітують щодо проведеної партизанами роботи.

Присяга воїна "Атеш":

Клянуся своєю Кров'ю і своєю Душею бути вірним ідеям та ідеалам руху "Атеш", боротись за Українську державу, боротися проти всіх ворогів Нашої держави і в боротьбі тій не пошкодую ані свого часу, ані майна, а якщо треба і життя. Клянуся усілякими справами наближати перемогу нашої держави над ворогом навіть якщо доведеться приймати ворожу присягу, щоб обманути ворога. Клянуся чітко виконувати накази зверхників і бути вірним побратимом. Слава Україні!

"Еспресо"



Теги:російсько - українська війна, рух Атеш, підпільники, визволення Криму


Читайте також



Коментарі (0)
avatar