реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Українці знищили імідж Путіна на міжнародній арені

Ще кілька років тому Володимир Путін був одним з найпопулярніших політиків. І мова не про безпосередньо Росію, де його рейтинг ніколи не падав нижче 70%, а про міжнародний рівень.

У 2013 році американська редакція Forbes у щорічному рейтинг назвала Путіна найвпливовішою людиною світу. Серед критеріїв, що визначили перемогу – вплив на великі групи людей, контроль значних фінансових потоків. Враховувався і ВВП країни, частково – обсяг нафти, газу та інших стратегічних ресурсів, які їй належать. Важлива й здатність кандидата впливати одразу на кілька сфер суспільного життя (політику, бізнес, благодійність, мистецтво тощо). Крім того, вивчалося, наскільки активно учасник рейтингу користується своєю владою.

З Путіним залюбки зустрічались президенти країн світу. Він був бажаним гостем на світових форумах та інших заходах. А саму Росію часто обирали місцем проведення провідних економічних, політичних та спортивних заходів світового рівня.

Втім, після анексії Криму та розв’язування війни на Донбасі ситуація змінилась. І в першу чергу – через значущий міжнародний меседж, спрямований українським суспільством через інформаційні, особистісні та дипломатичні канали.

Такі настрої швидко підхопили. Карикатуристи з усього світу вже створили кілька сотень іронічних малюнків щодо збройної агресії Росії проти України.

За останні три роки ім’я Путіна стало синонімом політика, який веде власну країну до занепаду.
«При Путіні Росія дедалі більше нагадує країну-вигнанця з величезними запасами енергоресурсів, ядерною зброєю і непередбачуваним лідером, яка не звикла зважати на світову громадську думку», - зазначають міжнародні експерти.
Ще у 2014-у Росію виключили з G8, скасувавши запланований саміт цієї організації у Сочі.
«Ця зустріч, яка спочатку планувалася до проведення у форматі у Сочі, через збройну агресію Росії проти України проводиться в іншому місці, в іншому форматі і без Путіна. Такий результат є закономірним», - вважає відомий французький вчений, професор геополітики бізнес-школи ICN в м. Нансі-Мец Олександр Мельник.
Відразу після анексії Криму світова спільнота розпочала мирний, але болісний наступ на РФ. Цілилися в економіку і цей удар таки значно її зранив.
Перші санкції проти Росії запровадили США у березні 2014 року стосовно 11 осіб. Майже одразу ж це саме зробив Євросоюз щодо 21 особи, а також Канада.
До «чорного списку» відразу занесли компанію "Чорноморнафтогаз", привласнену Росією після анексії Криму. Згодом, до нього увійшли і суто російські компанії-гіганти - "Алмаз-Антей", концерн "Калашников", "Роснефть", "Новатэк".
Список заборонених компаній та людей значно зріс. До нього увійшли увійшли керівники та депутати російського парламенту, віце-прем'єр-міністри, радники президента РФ, бізнесмени, артисти, громадські діячі, а також 11 банків, компанії "Транснефть", "Газпромнефть", корпорація "Оборонпром", авіакомпанія "Добролёт", п'ять концернів державної корпорації з виробництва зброї "Ростех".
І хоч Путін продовжує переконувати інших і самого себе, що все з фінансами в країні добре. Цифри говорять самі за себе.

У 2015 році російська економіка скоротилася на 3,7% при зростанні світового ВВП приблизно на 3%. Нещодавно каналу Россия 24 глава найбільшого держбанку РФ Сбербанка Герман Греф заявив, що не бачить ознак відновлення російської економіки.

Про відчутний вплив санкцій на економічному форумі у Красноярську говорив і голова ради фонду Центр стратегічних розробок Олексій Кудрін.

– Ми швидше втрачаємо позицію на світовому ринку. Проблема пов’язана не тільки з падінням цін на нафту, а й санкціями… Зрозуміло, що ми повинні дуже принципово поводитися у міжнародних відносинах, але ми повинні об’єктивно оцінювати вплив санкцій, вони мають переважно негативний вплив на наш ринок, – зазначив він.
Опозиційні настрої наростають і в самій Росії. Учасники акцій використовують для критики російської влади ті ж самі епітети, які зрослися з образом Кремля на світовій арені. Це звинувачення у диктатурі, масштабна корупція.

Саме правлячій верхівці РФ закидають провину у виникненні та посиленні міжнародних санкцій, а саме це призвело до колосальних фінансових втрат та падіння доходів населення РФ.



Теги:санкції, карикатури на Путіна, російсько - українска війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar