реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Україна закриває кордони

Україна закриває кордони для іноземних громадян на два тижні. Рішення набуде чинності через 48 годин.

"Через 48 годин кордон для іноземних громадян на два тижні буде закрито. МЗС попередить зараз усі установи, всі країни про те, що кордон України для іноземних громадян буде закритий", - повідомив на брифінгу секретар РНБО Олексій Данилов.

Таке рішення ухвалено на засіданні Ради національної безпеки та оборони 13 березня. Також українцям радять обмежити закордонні і туристичні поїздки. А ті, хто зараз знаходиться за кордоном, матимуть змогу повернутися додому.

"Усі громадяни України, які перебувають зараз за кордоном, будуть мати змогу повернутися в країну. Але (люди, які повертаються — ред.) з країн, де сьогодні вирує коронавірус, будуть проходити певні процедури обсервації", — пояснив секретар РНБО.

Данілов додав, що через два тижні, залежно від того, як буде розвиватися ситуація, на рішенні РНБО будуть приймати наступне рішення.

За даними Суспільного, на засіданні також обговорювали можливість введення надзвичайного стану.

Окрім того, секретар РНБО повідомив, що через тиждень всі пункти пропуску забезпечать експрес-тестами для перевірки громадян на інфікування коронавірусом.

"Це буде стосуватися всіх пунктів перетину кордону, які залишаться на той час у нашій країні, і обов’язково всі медичні установи будуть мати ці тести", — сказав він.Суспільне

Від реадкції "Сіверщини".

Якби в Україні була українська влада, а не проросійське єврейське лоббі, то наступним кроком мало би стати після закриття кордонів з Росією та окупованими територіями припинення видачі пенсій мешканцям підлеглих Росії регіонів. До невизначеного терміну. Але оголосити, що гуманна Україна не припиняє видачу пенсій, а накопичує їх на спеціальних рахунках, якими ці мешканці можуть скористатися у випадку наявності реєстрації на території, підконтрольній українському уряду.



Теги:закриття кордонів, РНБО, короновірус, гібридна війна, російська окупація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar