реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Путін легалізує окупацію

Путін підписав указ "Про надання гуманітарної підтримки населенню ОРДЛО України" (одна згадка про Україну в ньому вже викликала атаку "новоросів").

Цей указ нібито полегшує експорт товарів з ОРДЛО до Росії. Хоча насправді це не стільки, скільки це легалізує.
Продукти з ОРДЛО експортуються в РФ і зараз (їх просто нікуди більше давати). Інша справа, що в нинішній ситуації, навіть будучи на ринку, все одно програє російському. Адже вся сировина для виробництва в ОРДЛО досі надходить тільки з Росії.

Якщо, наприклад, залізна руда до металургійних компаній раніше надходила з сусідньої Дніпропетровської області, то тепер їй треба їхати тисячі кілометрів. Вугілля, до речі, теж, бо в ОРДЛО бракує коксуючого вугілля (там переважно енергію видобувають). Звичайно, в такій ситуації промисловість Донбасу більше не працюватиме з тією рентабельністю, з якою працювала до 2014.

І аналогічна ситуація майже у всіх галузях. Продукти харчування також виробляються тільки з російської або імпортної сировини, яка імпортується з РФ, оскільки ОРДЛО не забезпечує себе сільськогосподарською продукцією. Все виробництво добуває сировину з Росії.

По суті, указ Путіна легалізує те, що вже відбувається. Просто якщо раніше Москва соромилася відмічати свою присутність в ОРДЛО та взаємодію з окупованими територіями, то зараз це робить все більш показовим.

Денис КАЗАНСЬКИЙ



Теги:Денис казанський, гібридна війна, російська окупація, ОРДЛО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar