реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Україна не забула про Кубань!

У Верховній Раді України зареєстровано Проект Постанови про вшанування жертв депортації українського населення Кубані за номером 6456, який я підготував і передав народним депутатам восени цього року.

Законопроект було зареєстровано народними депутатами України Олексієм Гончаренком, головою депутатського об’єднання “Кубань”, Олегом Синюткою, Соломією Бобровською, Софією Фединою та Ахтемом Чийгозом.

Проектом постанови пропонується встановити 14 грудня Днем вшанування жертв депортації українського населення Кубані: саме в грудні 1932 р. почалося масове насильницьке виселення українського населення з Кубані до віддалених районів Росії та Казахстану. Населення станиць Полтавської та Уманської було виселене повністю. Виселяли українців й з інших населених пунктів Кубані, на їх місце завезли понад півмільйона росіян, значна частина з яких становила родини червоноармійців і співробітників НКВС. Загалом в часи Голодомору було депортовано, за різними даними, від 50 до 200 тисяч місцевих мешканців, більшість з яких складали українці. Голодомор та депортація змінили етнічний склад краю на користь російського етнічного елементу.

Дякую величезне народним депутатам та всім причетним, хто допомагав просувати цю ініціативу! Тепер чекаємо на голосування в сесійній залі. Думаю, маємо непогану відповідь на "меседжі" плюгавого малорослика путіна, який вчора щось там просторікував про "російські етнічні території". Хай у Москві "пригорає"!

Сергій ПАРХОМЕНКО



Теги:Кубань, розпад Росії, 1933, гібридна війна, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar