реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Ухилянт із 24 каналу

Журналіст 24 каналу Олексій Печій ухвалив «складне для себе рішення» - не повертатися з закордонного відрядження і залишитися в одній з країн ЄС.

Попри те, що 24 канал офіційно не входить в пул марафону, його не вирубили , на відміну від Прямого, 5-го і Еспресо, з цифрового мовлення Т2. Ментально 24-й- частина марафону, про Офіс там або добре, або із захопленням.

Канал завжди був лояльним до команди Зеленського , а головний залізничник країни Сергій Лещенко вів тут свої антипорошенківські пʼятихвилинки ще в статусі депутата від БПП.

Дозволи на відрядження журналістів видає Міністерство культури і інформаційної політики. В перші дні війни в березні 22 воно цілим списком дозволило виїзд десяткам представників Інтера, Плюсів і інших олігархічних каналів, які мали створити полігон інформаційної незламності десь в Польщі.

Часто плата за дозвіл на важливі відрядження - лояльність до влади і мовчанка про політичну цензуру.

Безвідносно до 24 каналу, де працюють різні журналісти, безумовно, цей вчинок Печія бʼє вцілому по українській журналістиці й ,вірогідно, ускладнить відрядження для тих медійників, які професійно і фахово виконують свою роботу, інформуючи про важливі міжнародні події.

Було б правильно, аби міністерство культури і інформаційної політики оприлюднило критерії, за якими видаються дозволи на відрядження. Й статистику, скільки таких дозволів було видано протягом воєнного стану й чи не було зловживань раніше. Бо, можливо, пан Печій єдиний, хто озвучив про своє неповернення, а є й інші подібні факти.

Ірина ГЕРАЩЕНКО



Теги:команда ЗЕ, ухилянти, 24 канал, Ірина Геращенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar