реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Змітневі очікують народження ще двох діток

Змітнівська сільрада платила по 5 тисяч гривень за народження дитини. Але дія програми закінчується через приєднання села до Сосницької ОТГ.

Це єдина сільська рада у Сосницькому районі, яка підтримує народження дитини фінансами. Кілька років тому таке рішення у Змітневі прийняли задля того, щоб продовжити життя місцевій школі.

У селі кілька років поспіль стояло питання про її закриття. Влада не сиділа, склавши руки, а всіма можливими методами намагалася збільшити кількість учнів у школі. В селі з’явилися і переселенці з дітками.
Програма підтримки новонароджених діє й нині. Більше того - зросла і сума допомоги до 5 тисяч.

- Торік ми виплатили гроші шістьом дітям, - каже сільський голова Дмитро Іващик. - Ось якраз підписав ще документ про виплату по 5 тисяч двом новонародженим - Анастасії Микитенко із Змітнева та Сергію Дубині із Купчич.

До речі, допомогу отримали і двійнята, яких народила донька переселенців.
- Вона - дуже молода мама. Одружилася із місцевим жителем. Народилися двійнята. Зараз вони живуть у Загребеллі. Але ми теж виплатили їм гроші.

У Змітневі очікують народження ще двох діток. Чи встигне сільрада виплатити їм допомогу - це вже питання. Адже відбувається реформа - Змітнів тепер приєднується до Сосницької ОТГ, яка не надає допомогу за народження дитини із свого бюджету.

Світлана ДУШИК
З газети "Час" за 3 грудня 2020.



Теги:сільські історії, Світлана Душик, Змітнів, демографія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar