реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Тернополі вручили Сорочу премію

Так її називав сам Петро Сорока - відомий письменник, на честь якого вона й названа. Він за життя мріяв мати таку премію в галузі денникової прози - того жанру, в якому саме Петро Сорока створив неперебутні речі.

Премія започаткована 2018 року дружиною письменника та директором видавництва "Український пріоритет" Володимиром Шовкошитним. Але через ковідну епідемію та початок Широкої війни тривалий час не вручалася. І ось цього року відродилася та була вручена в Тернополі, де жив і працював Петро Сорока.

Меценатом премії виступає підприємець Михайло Ратушняк, який профінансував і видання першого тому семитомника творів Петра Сороки. Взавтрьому, після вручення премії, він з видавцем мали здавати до друку вже і другий том. А Галина Сорока впорядковує уже третій.

Я мав честь бути удостоєним Сорочої премії саме в номінації "денникова проза" за книгу "Сто днів Широкої війни".

Вручення премії проходило в Тернопільському краєзнавчому музеї, на площі героїв Євромайдану. Було все щиро, без фальші і зайвого пафосу. А ще ми помолилися на могилі Петра Сороки за спокій його душі та мали честь гостювати в його домі у селі Петрики, користуючись гостинністю пані Галини - дружини і сподвижниці письменника.

Василь ЧЕПУРНИЙ

Фото Олени ЄВСЄЄВОЇ



Теги:Тернопіль, Володимир Шовкошитний, Василь Чепурний, Петро Сорока, українська література


Читайте також



Коментарі (0)
avatar