реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

У Прилуках Лєніна треба прибрати

Що робити з пам"ятником Лєніну? -- постало питання у Прилуках у ході реконструкції центру міста. газета "Град Прилуки" подала позицію міського голови Юрія Беркута.

"Юрій Вікторович Коптєв, наш Почесний громадянин, підтвердив, що реконструкція історичної зони буде продовжуватися у тих масштабах, про які він говорив раніше. Тобто, на ділянках від Центральної площі до дискоклубу "Європа" (парк Олега Кошового), до Стрітенської церкви і собору Різдва Пресвятої Богородиці.

Що стосується пам’ятника Леніну на Центральній площі, то, по великому рахунку, містобудівна рада і Рада старійшин рекомендували перенести його. Як варіант – до агротехнічного коледжу. Але для цього потрібні кошти, і немалі. Історичну зону треба "відкрити". Це означає, що необхідно зрізати або кудись пересадити ялинки, котрі за пам’ятником. Хоча остання затія, як на мене, дуже дорога – половину ялинок через їхній стан у найближчій перспективі все одно доведеться зрізувати.
Коли питання ялинок вирішиться, прилучани переконаються: пам’ятник Леніну необхідно перенести. Образно кажучи, на сьогодні історія Прилук за Іллічем. Він стоїть до неї спиною. І це і з історичної, і з політичної, і з громадянської точки зору некоректно", - пояснив свою позицію міський голова.




Теги:Юрій Коптєв, реконструкція, Прилуки, Юрій Беркут, Лєнін


Читайте також



Коментарі (0)
avatar