реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

У Ніжинському інтернаті діти не помиратимуть

11 серпня, у зв’язку із випадками смерті вихованців Ніжинського будинку-інтернату, де проживають діти з тяжкими ураженнями центральної нервової системи, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів оперативну нараду за участю фахівців та підписав розпорядження про створення комісії для з’ясування обставин смертей у даному закладі.

Комісія у складі керівників відповідних обласних управлінь, представників місцевої влади, медичних фахівців розпочала роботу на місці спільно з робочою групою у складі представників Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства праці та соціальної політики України.

Сьогодні, 12 серпня, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів виїзне засідання комісії на виконання доручення Президента України стосовно встановлення причин смерті вихованців інтернату та надання необхідної допомоги дітям, які перебувають зараз в реанімації.

Він побував у Ніжинському дитячому будинку-інтернаті та провів нараду з членами комісії та керівниками відповідних служб, під час якої доручив їм досконально вивчити ситуацію, що склалася, вжити всіх необхідних заходів та взяти під особистий контроль аналогічні заклади, які функціонують в області.

За словами головного санітарного лікаря області Миколи Донця та начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Ященка, попередній діагноз – гостра респіраторна ротовірусна інфекція.

Але, зазначили вони, ситуація у будинку-інтернаті контрольована, госпіталізовані діти знаходяться у задовільному стані, погіршення не спостерігається. Вжиті всі необхідні заходи, заклад забезпечений потрібними ліками, вихованці будинку-інтернату перебувають під постійним наглядом лікарів.

Ситуація перебуває під постійним контролем голови облдержадміністрації Володимира Хоменка.

Прес-служба Чернігівської ОДА






Коментарі (0)
avatar