реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Ніжині встановлено пам'ятний хрест героям Крут

22 січня в Ніжині, що на Чернігівщині, активісти місцевої організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» за участю українського козацтва, представників патріотичних партій та громадських організацій, духовенства та патріотичної громади міста встановили пам’ятний хрест Героям Крут. На місці, де встановлено хрест, згодом має постати монумент пам’яті крутянців.

Пам’ятний молебень біля хреста відслужив священик Храму Святої Покрови. За його словами, загибель юнаків була немарною, і своїм героїчним чином вони показали приклад справжньої християнської любові до ближнього й до Батьківщини. «Ми віримо в те, що сьогодні Господь чує наші молитви. Я впевнений, що перебуваючи перед престолом Господа нашого Ісуса Христа, ці воїни будуть надалі молитися й за нас із вами, за незалежність тієї Української Держави, за яку вони поклали свої молоді життя», – наголосив панотець.

Зі словом до присутніх виступив голова Ніжинської міської організації ВО „Свобода” Ігор Смаль. «У ці дні я завжди думаю – як воно було тим хлопцям? Але вони пішли, вони захистити землю, яка їх народила. То ж слава тій землі, слава Україні, достойними синами якої вони були», – зазначив націоналіст. Свободівець закликав присутніх приєднатися до заходів, які відбудуться 29 січня у Крутах, і пам’ятному марші, що пройде цього дня вулицями Ніжина.

Прес-служба Ніжинської міської організації
ВО «Свобода»



Теги:націоналісти, крути, свобода, Ніжин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
В землі під Крутами досі лежать, забуті владою, "патріотами" та людьми, щонайменше 53 учасники того бою. Щорічно "патріоти" натовпом топчуться по цім святим кісткам і піаряться в псевдопатріотизмі. А душі героїв дивляться з небес на це лицемірство влади, "патріотів" та попів і все бачать. А між тим, провести архівні та польові дослідження і віднайти останки справжніх героїв України коштує якихось 100 тис. гривень. На вагончики витратили мільйони, а віднайти і з почестями перепоховати цвіт нації кебети не вистачає.
avatar