реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Ніжині громадська рада запрацювала. А в Чернігові?

"Нарешті! Робота Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації набула ознак конструктивності. Перелом настав на засіданні 9 червня. По-перше, явка громадських радників була рекордною, з’явилися також і керівники відділів РДА на чолі з в.о. голови Батраком С.А." - повідомляє сайт Асоціації "Об'єднання підприємств Ніжинщини"

Під час розгляду питання, яке стосувалося налагодження механізму співпраці між Громадською радою та райдержадміністрацією за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, Сергій Анатолійович визнав, що і протоколів засідань він не читає, і контрольних функцій ГР не розуміє… Роз’яснили, зацитувавши Положення, пункти деяких рішень з протоколів.

Домоглися й отримали громадські активісти план роботи адміністрації на поточний місяць, відповідно до якого й поради надаватимуться. Таким принципом – спочатку пропозиції ГР, а потім рішення РДА, там, де треба радитися з громадськістю, домовилися керуватися надалі.

Наступним було питання організації лікувального процесу в ЦРЛ та план дій для покращення якості роботи закладів охорони здоров’я в районі. Доповідав головний лікар Солодько Ю.П. Не будемо переповідати суху статистику, адже не менш черствим є ставлення до пацієнтів людей у білих халатах. У результаті летальні випадки: на свіжій пам’яті, у переддень сороковин, смерть колеги Науменка М.М. До того ж, перебувати у лікарні у вихідні й святкові дні не бажано – допомоги практично ніякої (між іншим, ситуація типова й для інших бюджетних сфер).

Чим ми можемо вам допомогти?- запитав у Юрія Павловича Микола Шкурко.

Вирішили з’ясувати це під час зустрічі з колективом лікарні. Щоправда, шестеро медпрацівників зачекалися у черзі на отримання земельної ділянки і це також псує їм настрій перед зустріччю з пацієнтом. Які є важелі у керівника? Пряник влада не дає, а батіг у наші часи не метод.

Спікерами на засіданні були, як завжди, Володимир Ювко, Валентина Щокіна, Михайло Зібницький, Олександр Давиденко, Микола Шкурко, у конструктивне русло скеровував раз-у-раз Дмитра Артеменка голова ГР Юрій Римський. Решта із 17 членів відмовчувалася. Тож для продовження конструктиву треба б активізувати пасив.

Наступне засідання намічене на 23 червня і буде розглядати роботу відділів освіти і культури, а також має заслухати інформацію щодо територіальної реформи. Сподіваються радники побачити до того часу реагування РДА на їх останні пропозиції.



Теги:Микола Шкурко, асоціація, Ніжин, медична реформа, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Єдина здрава реакція на роботу Ніжинської громадської ради - це прикрити 85% членів в психлікарні
avatar
0
2
Решта 15% це ті 85%, що мовчать?
avatar