реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Козельці представлено книгу про жахи російської окупації

У ній – про жахіття російської окупації Донецька: автор книги, художник Сергій Захаров провів півтора місяці у застінках так званої «ДНР». За карикатури, розміщені на вулицях Донецька в перші місяці окупації. Щойно цю книгу автор представив у Козельці в рамках фестивалю «Час нових історій».

Фестиваль цей пройшов завдяки перемозі в конкурсі проектів «Малі міста – великі враження» і, в основному, фінансується міністерством культури за співфінансування Козелецької об’єднаної територіальної громади.
«Я встиг розмістити 8 малюнків, - розповідав козельчанам Сергій Захаров, - а далі мене заарештували. Думаю, це через те, що я зустрівся із журналістом російського телеканалу «Дождь» на його прохання. Або він «заклав», або його телефон прослуховували. Мене допитували слідчі із російських спецслужб. Тричі інсценували розстріл, зламали ребра, били майже щодня. А півтори доби протримали разом з товаришем у розпеченому на серпневому сонці металевому кунгу».

Його книга – графічний роман. Завдяки державному фінансуванню перекладена на 8 мов і наочно розповідає світові про життя в українському місті під окупацією. На питання чернігівської журналістки із проросійськими поглядами – мовляв, чи не пора вже миритися? – Сергій Захаров відповів однозначно: «Це наша земля і треба воювати за свою землю».

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
Фото автора






Теги:Сергій Захаров, ДНР, Козелець, Василь Чепурний, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar