реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

У Гройсмана обшуки

Здається, комусь треба готувати ізраїльський паспорт і збирати мітинги з комунальників у Вінниці.
Колишній нардеп і власник компанії "Укрбуд" Максим Микитась дав свідчення про 75 млн хабара експрем'єр-міністру Володимиру Гройсману

Про це журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook.

За його словами, 1-2 грудня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) провело обшуки у справі щодо хабарів компанії "Укрбуд" у структурах колишнього прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

"Свідчення проти Гройсмана дав Максим Микитась - власник будівельної компанії "Укрбуд", яка отримала у 2017-18 роках вигідно будівельні підряди від уряду. Микитась передав НАБУ і САП свій телефон, документи і дав показання від держслужбовців, яким він передавав хабарі", - написав журналіст.

Крім Гройсмана, за словами Бутусова, Микитась дав свідчення проти заступника голови Офісу президента Олега Татарова, заступника начальника експертного центру Міністерства внутрішніх справ Костянтина Дубоноса. По цим особам були початі невідкладні слідчі дії. Також, за даними видання Цензор.Нет, Микитась також дав показання по ряду інших осіб з колишньої та нинішньої влади.

Згідно рішення Вищого антикорупційного суду від 26 листопада, на яке посилається Бутусов, у вересні 2017 року Микитась зустрівся з Гройсманом і пообіцяв йому хабар у вигляді передачі нежитлових приміщень в житловому комплексі "Аристократи" у центрі Києва на вул. Євгена Коновальця, 34. Зазначається, що приміщення площею близько 2 тис. кв.м оцінюються на ринку не менш ніж у $2 млн.

"У подальшому... Гройсман отримав... неправомірну вигоду на суму 75 459 132 гривень", - йдеться у судовому рішенні.

Бутусов додав, що згідно зі свідченнями Микитася, приміщення були передані структурам Гройсмана 18 грудня 2017 року та оформлені на підприємця з Вінницької області Юрія Гижка.



Теги:Гройсман, Юрій Бутусов, Микитась, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar