реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У двох військових частинах закладені храми

На Чернігівщині на півночі і на півдні області ведеться будівництво двох православних храмів: у військових частинах - у Гончарівському та в Прилуках.

Військовий капелан о. Антон Панасенко каже: "В селищі Гончарівське, де дислокується наша бригада, протягом багатьох років немає навіть храму, в якому бійці могли б духовно зцілитися, відпочити від величезного морального та психологічного навантаження. В тому році ми вирішили почати будівництво гарнізонного храму святого великомученика Юрія Переможця. Власними зусиллями та за допомогою місцевих меценатів змогли залити фундамент під козацький храм. Військовий гарнізонний храм - це центр, де кожний вірний нашій Церкві, чи віруючий іншої конфесії або віросповідання, зможе знайти розраду, спокій та любов Божу".

У Прилуках, у мікрорайоні, що так і зветься Військове містечко, зводиться капличка Покрови. Її будівництвом, крім військових, опікується настоятель наразі єдиного в місті храму Православної церкви України - Різдва Богородиці о. Віталій Юрочко. Нині активно і на одному, і на другому об'єктах тривають початкові будівельні роботи.

Василь ЧЕПУРНИЙ. "Голос України"



Теги:капелан, Віталій Юрочко, Гончарівське, Прилуки, пцу, Антон Панасенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar