реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

У Чернігові збирають гроші на пам'ятник князю і боярину

28 лютого за ініціативи скульптора Геннадія Єршова відбулася нарада представників ініціативної групи щодо встановлення в Чернігові пам’ятника святим князю Михайлу та боярину його Федору. Обговорювалися питання збору коштів на його спорудження. Заплановано провести низку інформаційних заходів, зокрема, прес-конференцію.

Скульптурну композицію з бронзових фігур чернігівських святих заплановано встановити біля церкви Михайлу і Федору, на березі річки Стрижень. Вже кілька місяців у храмі триває збір коштів на його спорудження. Разом з тим, відкрито рахунок і кожен бажаючий може внести бодай невеличку суму через Приват24 або через термінал на картку Приватбанку: 5169 3305 1462 6552 (Єршова Валентина Філіпівна, підприємство Галерея «Фарт»).

Скриньки для збору коштів на пам’ятник також планується розмістити у закладах культури міста Чернігова. Також благодійна акція буде проводитися на концертах, мітингах та ін.

Як вже повідомлялося, ідею встановлення скульптурної композиції князю Михайлу і боярину Федору підтримав міський голова м. Чернігова Владислав Атрошенко. Проект її спорудження схвалено на архітектурно-містобудівній раді. Автор пам’ятника відомий скульптор Геннадій Єршов.

До складу ініціативної групи щодо спорудження скульптурної композиції увійшли настоятель храму святих Михайла і Федора отець Олег, відомий історик та директор навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського Олександр Коваленко, генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Юрій Соболь, представник благодійного фонду сприяння ініціативам газети «День» у Чернігівській області Віктор Молочко. Звернення до міського голови з цього питання також підписали директор Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського Сергій Лаєвський, директор літературно-меморіального музею-заповідника ім. М.М. Коцюбинського Ігор Коцюбинський, шеф-редактор журналу «Сіверський літопис» Сергій Павленко, члени Національної спілки письменників України Ростислав Мусієнко та Володимир Сапон, громадський діяч Олександр Бондарев.

Сергій ЧЕРНЯКОВ, учений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».



Теги:Геннадій Єршов, НАІЗ Чернігів стародавній, князь Михайло і боярин Федір


Читайте також



Коментарі (0)
avatar