реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Чернігові радилися як краще боротися з агресором

У Чернігівському гарнізоні пройшла науково-практична конференція, присвячена вирішенню проблемних питань щодо забезпечення Збройних Сил та інших силових структур України сучасною військовою технікою та озброєнням.

У даному заході, який відбувся за ініціативою керівництва Адміністрації Президента України, взяли участь науковці Державного науково-випробувального центру, який вже другий рік базується на Чернігівщині, представники Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Командувань видів Збройних Сил України, силових міністерств та відомств України, Державного концерну “Укроборонпром”, науково-дослідних установ, вищих навчальних закладів, підприємств промисловості України, громадських організацій та інші.

Метою конференції стала оцінка сучасного стану робіт щодо створення та модернізації озброєння та військової техніки, відпрацювання пропозицій по подальшим напрямам та шляхам вирішення проблемних питань, а також обговорення результатів виконання рішень науково-практичних семінарів щодо визначення можливості залучення підприємств Чернігівської області до виробництва та імпортозаміщення оборонної продукції.

За словами фахівців Державного науково-випробувального центру останнім часом у військово-промисловій галузі намітився істотний прогрес. Якщо до початку збройного конфлікту на Сході України у перевірку проходило 2-3 нових зразка техніки чи озброєння на рік, то за 2014-15-й центр виконав більше 70-ти випробувань, і зо два десятки з них — в інтересах антитерористичної операції.

За підсумками конференції її учасники ухвалили низку документів, у яких визначили стан робіт щодо створення та модернізації озброєння і військової техніки, а також розробили подальші напрямки роботи та шляхи вирішення проблемних питань.

Підполковник Григорій МАЗУР
Фото автора






Теги:модернізація, Українська армія, російсько- українська війна, центр випробування, нова зброя


Читайте також



Коментарі (0)
avatar