реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

У Чернігові отримали закордонний паспорт за 170 грн!

В рамках кампанії «Стоп свавіллю в паспортних столах!» чернігівець та активіст команди «ДемАльянсу» вирішив захистити своє право на отримання закордонного паспорту за 170 грн у Чернігові.

Нагадаємо, що у грудні минулого року Верховний Суд України остаточно визначив вартість закордонного паспорту в 170 гривень. Відповідним рішенням в грудні цього року суд останньої інстанції в Україні підтвердив правоту руху «Стоп свавіллю в паспортних столах» протягом 2 років. Про це повідомила прес- служба обласної організації "Демократичного альянсу".

Все, що перевищує 170 гривень за оформлення паспорту – незаконні побори Державної міграційної служби України (ДМС)”, – заявляють в «ДемАльянсі».

Тому влітку цього року представник «ДемАльянсу» звернувся до територіального відділу Державної міграційної служби щодо оформлення та видачі закордонного паспорта за 30 діб. Був поданий весь пакет документів відповідно до чинного законодавства, а саме:
1. заяву-анкету;
2. паспорт громадянина України;
3. копію виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
4. дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 сантиметра;
5. квитанцію про сплату державного мита 170 грн. 00 коп.;

Але працівники управління ДМС в Чернігівській області відмовили йому у видачі закордонного паспорту на підставі поданих документів, вимагаючи доплатити 87,15 грн. за послуги та за бланк паспорту - 120 грн.

Після чого активіст вирішив довести неправомірність дій управління ДМС України В Чернігівській області у суді і звернувся з відповідною позовною заявою до Чернігівського окружного адміністративного суду. В результаті чого суд постановив вартість закордонного паспорту в 170 грн..

«Таке рішення є вже не першим в Україні. По всій країні громадські активісти доводять неправомірність дій через судові інстанції. Але працівники ДМС України продовжуюсь безсоромно вимагати сплати додаткових незаконних платежів, крім сплати державного мита 170 грн» - зазначила юрист команди «ДемАльянсу» Катерина Данькова.



Теги:Демальянс, паспортні столи, ДМС в Чернігівській області, Чернігівський окружний суд, свавілля, Закордонний паспорт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar