реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Судитимуть за шахрайство керівницю паспортного столу

Прокуратура Чернігівської області направила до суду обвинувальний акт щодо посадової особи Державної міграційної служби України в Чернігівській області, яка обвинувачується за ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України у шахрайстві, вчиненому повторно.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Йдеться про факти незаконного збагачення шляхом обману, коли громадянам, які хотіли отримати паспорт для виїзду за кордон, ця посадова особа окрім реквізитів банківських рахунків для сплати державного мита, вартості адміністративної послуги, бланку і його персоніфікації, що передбачено законодавством, також надавала реквізити банківського рахунку благодійного фонду. При цьому для оформлення паспорту необхідно було здійснити всі запропоновані платежі.

На рахунок благодійного фонду громадяни мали сплачувати вказані їм суми ― у різних випадках, від 250 до 700 гривень.

Досудовим розслідуванням встановлено факти того, що кошти, сплачені громадянами до благодійного фонду, згодом поверталися цій посадовій особі у вигляді готівки.

В той же час, як зауважив демальянсівець Ігор Андрійченко, пані Зеленчук, яку судять, не 3 000 гривень прикарманила, а набагато більше. В тому числі через свого сина, через банк якого йшла готівка за виготовлення паспортів.



Теги:Демальянс, паспортний стіл, державна міграційна служба, Корупція, Закордонний паспорт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar