реклама партнерів:
Головна › Новини › 

У Чернігові до фальсифікацій виборів готові…

Про це на прес-конференції в прес-клубі "Просвіта" заявив заступник голови Чернігівської обласної організації Української народної партії та довірена особа кандидата в президенти Юрія Костенка Сергій Соломаха. На заході були оприлюднені факти, які свідчать про підготовку виборчою комісією ТВО №208 можливих фальсифікацій на виборах Президента України. Соломаха стверджує, що окружну комісію узурпували представники від Януковича та його «технічних» кандидатів. Звернутися до преси довірену особу Костенка змусили кілька факторів: повний «ігнор» зауважень про порушення з боку окружкому, судів та прокуратури. Тим не менше, на думку Сергія Соломахи, передумови до фальсифікацій виборів в обласному центрі – очевидні й можуть сягнути масштабів 2004 року.

За словами заступника голови обласної УНП, існує висока ймовірність використання голосів виборців, які продали свій голос і не прийдуть на дільницю, або осіб, які систематично не беруть участі в голосуваннях.

Сергій Соломаха зазначив що, підтасовка бюлетенів може також мати місце під час масового, безконтрольного голосування за межами приміщення виборчих дільниць, яке здійснюватиметься за допомогою спеціальних «трійок», складених з «потрібних» членів комісії. Соломаха стверджує, що цим можна пояснити чому в місті виборцям роздали запрошення для «хворих». Наступний спосіб фальсифікацій, який вказав доповідач – під час підрахунку голосів. Після останніх змін виборчого законодавства, ініційованих БЮТом і Партією регіонів, це зробити досить просто, «вилучивши» зі складу виборчих комісій «незручних» членів. На останок – підробка підсумків голосування під час передачі даних до ЦВК з протоколів дільничних комісій за допомогою програмно-технічного комплексу інформаційно-аналітичної системи «Вибори Президента в Україні» – підсумував Соломаха .

Ігор ЛЕВЕНОК




Теги:Курганська, колесник, фальсифікації, Соломаха, вибори, Чернігів


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А к чему тегах Курганская? И Колесник какой-то?
avatar