реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Вибори - за відкритими списками

Фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» підготувала проєкт закону про вибори до Верховної Ради України за пропорційною системою та відкритими списками.

Також пропонуємо створити тимчасову слідчу комісію парламенту щодо порушення виборчого законодавства та здійснення фальсифікацій під час виборів Київського міського голови та Київської міськради.

Про це 2 червня 2014 року під час Погоджувальної ради парламенту заявив очільник фракції «Свободи» у Верховній Раді України Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів наголосив, що чинний парламент не відповідає вимогам суспільства та потребує переобрання, а вибори міського голови Києва та міськради відбувалися із фальсифікаціями, тому задля унеможливлення подібних випадків у майбутньому, треба створити тимчасову слідчу комісію та жорстко покарати усіх причетних до фальсифікацій.

«Враховуючи потребу проведення дострокових парламентських виборів необхідно затвердити Закон про проведення парламентських виборів за пропорційною системою та відкритими списками. Відповідну ініціятиву фракція «Свободи» вже розробила, тому пропонуємо нашим колегам із коаліції розглянути її і якнайшвидше внести на розгляд парламенту спільний законопроєкт, який отримає підтримку.

Окрім цього, у зв’язку із загальновідомими фактами фальсифікацій на виборах Київської міськради та міського голови столиці пропонуємо створити тимчасову слідчу комісію для вивчення обставин порушень виборчого законодавства та здійснення фальсифікацій. Маємо миттєво реагувати на намагання сфальшувати вибори і дуже жорстко карати осіб, які причетні до цих фактів. Такі дії стануть запорукою унеможливлення фальшувань та проведення чесних і демократичних виборів у майбутньому», – зазначив Олег Тягнибок, повідомляє

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».



Теги:фальсифікації, вибори, свобода, Олег Тягнибок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar