реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чернігові Академія СБУ провела благодійний вечір пам’яті загиблих Героїв

Напередодні 26-ї річниці створення Служби безпеки України колектив Національної академії СБУ презентував у Чернігові виставу-реквієм «Війна без строку…» та виставку картин «Невидима варта», присвячені загиблим під
час проведення антитерористичної операції співробітникам української спецслужби.

До обласної філармонії вшанувати Героїв прийшли представники місцевої влади, співробітники Управління СБУ у Чернігівській області, духовенство, військові та курсанти навчальних закладів.

Чернігів став сімнадцятим містом, де проведено цей благодійний захід. «По всій Україні – в Маріуполі, Одесі, Львові, Дніпрі, Вінниці – в кожному місті, де ми були, відчувається спільний біль і спільне бажання: щоб
наступив мир, військовослужбовці повернулись додому і наші діти жили в мирній країні. За це і загинули хлопці», – наголосив ректор Національної академії СБУ Сергій Кудінов на відкритті заходу.

Він також підкреслив, що за роки війни чернігівська земля втратила понад півтори сотні воїнів-захисників: «Героїв нам не повернути… Але ми маємо берегти пам`ять про них, піклуватись про їхні родини і так само сумлінно захищати нашу землю».

Під час доброчинного вечора глядачі, окрім картин та вистави, також переглянули фільм із циклу сюжетів «Пам’ятаємо», присвячений капітану СБУ Віктору Мандзику. Двадцять першого березня будуть треті роковини як офіцер загинув на Донбасі, виконуючи свій військовий обов’язок.

Кошти, зібрані під час благодійного вечора, були передані Чернігівському військовому госпіталю для лікування поранених захисників України.

Прес-центр СБ України



Теги:російсько- українська війна, герої АТО, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar