реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

У Брянську -- паніка! Горять чорнобильські ліси

Влада Москви приступила до дезактивації міста від радіаційного ураження. У Брянську паніка
Замість епіграфа:
"На севере и на юге над ржавой землею дым, а мы умываем руки, спасая свой жалкий Рим. И нечего притворяться – мы ведаем, что творим». Алєксандр Галіч.
Російські блогери повідомили про радіаційне зараження Москви і дезактиваційні заходи, що проводяться місцевою владою.

Один з них пише: «Радіоактивний фон в Москві однозначно підвищився. Горять ті ліси, в яких Росія ховала наслідки екологічних злочинів, наприклад, в Тульській області, Алексині, Узловій, де були чорнобильські опади.Горять ліси, де були заховані забруднення від «Маяка» і тому подібне. Горять і просто могильники з тоннами радіоактивних відходів, звезених до Росії зі всього світу. Пил, що піднявся, кидає по всій Росії і зокрема по Москві. По місту їздять машини з водою — воду розпилюють вгору. Причому робилося це тоді, коли диму в повітрі вже не було, а нічого не розуміючі москвичі сміються, що це, мов, для звітності, для галочки виконується розпорядження. Насправді роль цих засобів зараз — те дегазування, яке проводиться у разі атомної війни. Зараз можна змивати сліди радіації, які зовсім не дим і не туман, а просто заражене стронцієм повітря, воно і прозоре і не смердить, але все одно його потрібно чистити. От чому воду з машин-фонтанів направляють вгору. Прозоре повітря, що здається чистим, - небезпечне. есь той бруд, який не доходив до Москви завдяки лісам і осідав в Росії, тепер, як і смітника, що горить, вилітає до Москви».

Тим часом російські ЗМІ передали, що в Брянській області в Комарчевському районі і в самому Брянську смог і паніка. Як відзначають місцеві жителі, про спалах чорнобильських лісів вони дізналися з газет і теленовин. Місцева влада такі речі строго приховуює. Як пояснюють старожили брянського регіону, якщо чорнобильські ліси зажевріють з новою силою, то тоді велика вірогідність ще більшого посилення радіоактивної обстановки. Влада почала поступово привчати своїх громадян до думки про ураження радіацією.

У московській газеті «Селянські відомості» з'явилася стаття, як боротися з променевою хворобою за допомогою харчування. Газета радить громадянам Росії їсти більше овочів, що містять пектіди, і, вмираючи в муках, не ремствувати на владу, а сподіватися, що овочі їх вилікують від променевої хвороби. «Овочі необхідні для підтримки імунної системи, яка послаблюється під впливом радіації. Зелені рослини (їхні продуктові органи): щавель, петрушка, салат мають порівняно із зеленню циболі ріпчастої, часником, морквою (пучкова продукція) більшу здатність до первинного затримання радіонуклідів в середньому в 5,5 разів. Враховуючи їх протирадіаційну дію, бажано при приготуванні їжі для людей, що проживають в умовах підвищеної радіації, широко використовувати прянощі. Захищає від радіації засол огірків, томатів, кавунів. У цих випадках активність цезію-137, що поступає в раціон з солоними овочами, буде приблизно в два рази менше активності його в початкових свіжих продуктах. Для попередження дефіциту йоду використовують фруктово-овочеві напої», на повному серйозі пише видання. Аналогічні статті були також надруковані в московському журналі «Справжній господар» та інших. Таких статей в російській пресі не було вже 24 роки, з часів Чорнобиля.

Кавказ-центр




Теги:Брянськ, смог, москва, пожежі, радіація, РФ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar