реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Туреччина не пробачить Ізраїлю

Турецький уряд офіційно підтвердив, що жертвами кривавої бійні, скоєної євреями, стали 8 турок і 1 американець. Убиті євреями учасники гуманітарної місії були доставлені до Стамбулу.
«Туреччина не пробачить цього і ніколи не забуде. Наші відносини вже не будуть колишніми», — прокоментував президент Туреччини Абдуллах Гюль криваву бійню в Середземному морі.

Ізраїль допустив найбільшу помилку в своїй історії. Таку думку також висловив президент Туреччини, виступаючи перед журналістами. По словах Гюля, навіть якщо Ізраїль визнає свою помилку, буде неможливо повернути двосторонні відносини на колишній рівень.

Тим часом Тель-Авів продовжує нахабно стверджувати, що учасники гуманітарної місії «напали на солдатів, які оборонялися».

Нагадаємо, що раніше глава турецького уряду Тайіп Ердоган, який в світлі останніх подій перервав турне по країнах Латинської Америки, заявив, що Ізраїль повинен бути покараний за різанину, яку він влаштував на борту прямуючих судів в сектор Газу.

«Зухвалий і безвідповідальний напад «Ізраїлю», який пішов проти закону і розтоптав людську честь ногами, повинен бути покараний», — гнівно заявив Ердоган.

«Кривавий режим, що нині перебуває при владі в Ізраїлі, повинен обов'язково понести покарання. Навіть пірати, бандити не чіпають беззбройних людей, дітей, людей похилого віку, а вони пішли на це. І ці люди, не соромлячись, намагаються виправдати себе».

«Вони майстри вбивати беззбройних, я це ще раз повторюю. І ці події знов стали тому свідченням. Те, що вони зробили, це справжнісінький державний терор. Вони заперечують свою причетність до цих подій. Досить грати в жалість, ми вже втомилися від цієї брехні.

Весь світ побачив ваше справжнє обличчя. Не плутайте Туреччину з іншими — це вам дорого обійдеться. Це ви, напавши у відкритому морі на беззбройних людей, поставили себе поза міжнародним правом», — заявив прем'єр-міністр Туреччини, підкресливши, що «вбивство беззахисних людей це прояв боягузтва та зверхності».

«Держава, що викликає ненависть всього світу, не може забезпечити безпеку своїх громадян», — попередив Ердоган.




Теги:Ізраїль, мусульмани, євреї, Туреччина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar