реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Тумани вісімнадцяті, або альтернатива Філарету

Не слухайте експертів: Патріарху Філарету альтернативи нема!

Ну, іссякли уже московськоорієнтовані на креатив та й не діє на українців їх магія "третього Риму", руцкава міра та й забули як "утра красіт нєжним свєтам стєни др\внєва Крємля"...

Тож давай вигадувати інші нісенітниці. Особливо після того, як не спрацювали язичницькі заклинання "Автокефалії не буде! Томосу не дадуть!" (привіт отцю Данілєвічу та ніжинському єпископу Клімєнту (Вечері) з УПЦ МП).

Тож натє вам новий вкид - почали розкидати кості\карти - хто ж буде патріархом об'єднаної української Церкви. Ну, Філарета задвинути нікуди не можуть, бо з нм навіть Москва не справилась, махаючи анафемою. А далі - пускають туман: митрополит Макарій львівський, архієпископ Ігор харківський, Хтось з УПЦ МП...

Не блудіть - рівень Макарія є рівнем благочинного, не більше. Кажу це, наприклад, переглянувши його інтерв'ю на ЗІКу. Ігор (Ісіченко) харківський - це просто горе від ума: він уже проголосив процес єднання з католиками і хто би його кудись у православії відтак вибирав?! А отого самозакоханого Хтося з УПЦ МП так ковбасить, що він, яко вірний сабоданіт, так довго вибирав між Москвою і Києвом, що аж заявив (та й задки, в кущі) про перехід до константинопольського патріархату, наче там його ждуть.

І нарешті - архієпископ Даниїл американський, що є екзархом. Люди з діаспори -люди обережні, устійнені і нема йому жодного резону йти на патріаршество у Київ.

Тож не будьте туманами вісімнадцятими! "А чого вісімнадцятий? Бо сімнадцять уже сидять" (приблизна цитата із "Грицевої шкілької науки" Івана Франка).

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, автокефалія, патріарх Філарет, митрополит Макарій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar