реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

Правління "Просвіти": ні -- рейдерству!

Засідання правління обласного товариства "Просвіта", що зібралося практично у повному складі, заслухало інформацію про з'їзд Всеукраїнського Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка та про ситуацію в газеті "Сіверщина". В засіданні взяли участь представник Центрального правління ВУТ "Просвіта" імені Т.Шевченка Петро Антоненко та голова контрольно- ревізійної інспекції обласного товариства Сергій Соломаха. .

Чернігівські просвітяни наголосили, що у світлі вимог нового Закону про громадські організації Всеукраїнська "Просвіта" має бути громадською спілкою і доручило члену робочої групи по підготовці Статуту Юрію Соболю відстоювати позицію чернігівців, випрацювану конференцією, засіданнями ради та правління.

Обласному правлінню член Головної Ради ВУТ "Просвіта" імені Т.Шевченка Петро Антоненко представив листа Центрального правління ВУТ "Просвіта" імені Т.Шевченка за підписом голови Павла Мовчана, у якому міститься протест проти незаконного зміщення головного редактора газети "Сіверщина", голови обласного об'єднання Василя Чепурного та поставлено ряд вимог до видавців газети -- ТОВ "РВЦ "Сіверщина", зокрема щодо повернення законному власнику ("Просвіті") свідоцтва про реєстрацію ЗМІ ("Сіверщини").

Правління одноголосно ухвалило Заяву, яка буде опублікована у засобах масової інформації.

Також правління прийняло у члени товариства "Просвіта" відомого чернігівського підприємця і політика Володимира Поліщука.

Правління вирішило створити благодійний Фонд сприяння чернігівській "Просвіті" та прийняло ряд ухвал внутрішнього життя обласної організації.



Теги:Сіверщина, Петро Антоненко, Просвіта, Василь Чепурний, рейдерство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar