реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

«Ти змирився з 2,50 грн. за проїзд?!»

28 травня цього року рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради були підняті ціни на проїзд в маршрутних таксі з 2,00 до 2,50. І це влаштовує далеко не всіх місцевих жителів. Часто чуєш обурення простих пасажирів громадського транспорту: «Скоро будемо ходити по вулицях пішки - і для здоров'я корисно, і по кишені не б'є».

19 серпня на майданчику біля Центрального ринку була проведена чергова акція ЧОО ВМГО «Демократичний Альянс» під назвою «Ти змирився з 2,50 грн. за проїзд?!», основною метою якої було активізувати чернігівців в наданні пропозицій «про вирішення проблемних питань та поліпшення якості пасажирських перевезень у місті», - як йдеться в оголошенні управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради, що розміщені в «маршрутках» міста.

Багато небайдужих людей долучились до акції й надали свої пропозиції, щодо поліпшення роботи міського транспорту у письмовому зверненні до начальника управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради.

Перевізники і місцева влада процес підвищення проїзду в громадському транспорті пояснюють подорожчанням бензину, запчастин і т.ін. Однак з точки зору активних учасників акції і жителів міста це підняття було необґрунтованим.

Для вирішення цієї проблеми представники «Демократичного Альянсу» запропонували такі етапи:
- Контроль за наявністю та 100% видачею квитків пасажирам в маршрутних таксі міста – єдиний можливий варіант контролю за пасажиропотоком на маршрутах міста;
- Постійно контролювати наявність в вечірній час міського транспорту відповідно до підписаних з перевізниками договорів, оскільки близько 23-00 практично весь транспорт в місті відсутній, зокрема на основних маршрутах міста;
- Зменшити кількість маршрутних таксі з малою місткістю, та збільшити кількість великих (ПАЗ) та інші.

В результаті чого буде видно наскільки обґрунтованими є збитки заявлені перевізниками. Зі їх слів, вони їздять собі у збиток, що як найменше викликає здивування.

Романова Тетяна,
Прес-служба ЧОО ВМГО «Демократичний Альянс»



Теги:плата за проїзд, Чернігів, тарифи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar