реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Держкомпідприємництва підтвердив некомпетентність чернігівського керівництва

Державна служба з питань регуляторної політики та підприємництва розглянула скаргу Чернігівського ДемАльянсу і підтвердила необґрунтованість підвищення проїзду, закладеного в рішенні виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про вартість проїзду у міському пасажирському транспорті». Відповідно до отриманого висновку Демократичний Альянс звертається в прокуратуру.

В червні 2013 року на сайті Чернігівської міської ради з’явився проект рішення про планове підвищення проїзду в міському транспорті. Чернігівська обласна організація партії «Демократичний Альянс» разом з рядом опозиційних політичних партій, громадських організацій і жителів Чернігова провели ряд заходів щодо недопущення необґрунтованого підвищення проїзду. Круглий стіл, акція протесту, збір підписів, звернення народних депутатів, звернення в контролюючі органи, ініціювання громадських слухань і активна в них участь - відбили бажання у місцевої влади до безглуздого підвищення цін на проїзд. Проте на сайті міськради досі знаходиться вказаний проект рішення і має всі шанси бути прийнятим до середини вересня.

В липні Демократичний Альянс звернувся до Державної служби з питань регуляторної політики та підприємництва з проханням перевірити дотримання законодавства та обґрунтованість підняття тарифів на проїзд. Комітет зробив наступні висновки:

- В Аналізі регуляторного впливу (АРВ) не наведено будь-яких даних у числовій або монетарній формі, які б підтверджували необґрунтованість діючих тарифів;

- Розробник навіть не зазначив темпи зростання окремих економічних складових тарифу на послуги з перевезення пасажирів у порівнянні із діючим тарифом;

- Не наведено алгоритм формування кінцевого тарифу, тобто розрахунок тарифу в числовій чи монетарній формі, що підтверджували б необхідність підняття тарифу;

- Не доведено соціальну і економічну доцільність даного регулювання.

Висновок зроблений Держкомпідприємництва такий, що: неможливо зробити висновок щодо економічної обґрунтованості зазначеного тарифу.

Голова Чернігівської обласної організації партії «Демократичний Альянс» Андрійченко Ігор зауважує, що: «Держкомпідприємництва фактично підтвердив те, що влада не має жодного обґрунтування для підвищення проїзду. Тому чернігівські чиновники мають згадати про відповідальне ставлення до ухвалення будь-яких рішень, а тим більше тарифів. Ми їм про це нагадаємо і тому звертаємось в прокуратуру м. Чернігів для вжиття заходів прокурорського реагування».

Чернігівська обласна організація
Політичної партії «Демократичний Альянс»



Теги:проїзд, Демократичний Альянс, тарифи, Ігор Андрійченко, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar